Va aflati in:

Articole / Societate

Tot ce trebuie sa stii despre organizarea unei petreceri multiculturale

Publicat: 02.10.2017

tot_ce_trebuie_s259_351tii_despre_organizarea_unei_petreceri_multiculturale_400
Organizarea unei petreceri multiculturale este o misiune pe care este nevoie să o tratezi cu foarte multă responsabilitate. Trebuie să te asiguri că le oferi invitaţilor tăi o seară magică, iar la final, toată lumea trebuie să fie mulţumită. De aceea, distracţia pentru un număr mare de persoane, din ţări cu obiceiuri şi culturi diferite, este de fiecare dată o provocare. Ce muzică trebuie să pui pentru a-i mulţumi pe toţi? Cu ce feluri de mâncare ai putea să îi serveşti pe oaspeţii străini? Cum poţi interconecta mai multe culturi sub aceeaşi umbrelă? Mai jos ai câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont, pentru a fi sigur că seara ta multiculturală va fi una memorabilă.

Mai multe limbi de circulaţie internaţională
Pentru a te asigura că îţi întâmpini invitaţii aşa cum se cuvine, pregăteşte pliante sau broşuri care să conţină informaţii despre specificul petrecerii. În ele poţi să treci povestea din spatele întâlnirii, meniul din acea seară ( mâncare şi băutură ), dar şi indicaţii despre diferite locuri importante din spaţiul respectiv. Ţine cont de faptul că engleza nu este pe tot în lume o limbă la fel de utilizată ca în Europa. De aceea, trebuie să fii pregătit să oferi indicaţii sau pur şi simplu să socializezi cu invitaţii în limbi pe care ei le cunosc. Poţi apela la câţiva translatori pentru o mână de ajutor binevenită în seara petrecerii.

Mâncarea joacă un rol important la o petrecere multiculturală
Trebuie să te asiguri că există mâncare suficientă pentru toata lumea, însă cel mai important aspect ţine de stilul culinar propus la o astfel de întâlnire. De aceea, organizează din timp un meniu care să includă diferite bucătării ale lumii. Este un prilej numai bun pentru ca invitaţii tăi să experimenteze gusturi şi obiceiuri străine, aşa că trebuie să te ridici la aşteptările lor gastronomice. În astfel de situaţii, mâncarea livrată este o soluţie incredibilă, pentru că poţi comanda mai multe feluri de mâncare, din bucătării diferite. Poţi comanda rapid mâncare din toate bucătăriile lumii, sub acelaşi acoperiş. Sushi, pizza, baclava sau fructe de mare, tu alegi cu ce meniu multicutural îţi vei surprinde invitaţii.

Muzica trebuie să îmbine tradiţionalul cu noul
Dacă este o petrecere tematică dată în cinstea unei ţări anume, poţi invita o trupă de cântăreţi tradiţionali, care să ofere un plus de autenticitate întâlnirii respective. Dacă amestecul de rase şi culturi dictează o atmosferă omogenă, atunci ar fi mai bine să apelezi la un DJ. Acesta îşi poate pregăti din timp un playlist cu melodii tradiţionale, specifice fiecărei ţări în parte. Nu miza prea mult pe tradiţionalism, întrucât globalizarea este cuvântul de ordine peste tot în lume. Aşa că după programul de muzică tradiţională, poţi trece uşor către o zonă mai comercială, cu hituri internaţionale uşor de recunoscut.

O petrecere multiculturală este întotdeauna binevenită. Dacă trebuie să organizezi un astfel de eveniment special, ţine cont de sfaturile de mai sus, pentru că este foarte important să ştii cum poţi omogeniza într-un mod plăcut culturi şi obiceiuri diferite. Asigură-te că oferi cele mai gustoase mâncăruri tradiţionale, iar muzica cu care îi întâmpini pe musafirii tăi îmbină noul şi vechiul, într-o manieră aproape insesizabilă.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

Cele mai socante si impresionante fotografii din toate timpurile

1. Fotografie facuta de Mike Well: Imainea ne ...

Retete de slabire

Rosii monti umplute cu cascaval

Sa tii o dieta este, de cele mai multe ori, foa...

Retete de slabire

Bulete Monti de bacon si branza

eLady iti prezinta o gustare spectaculoasa si p...

Newsletter elady

Moda 2018: pantofi de piele eleganti pentru femei

Modelele de pantofi cocheti sunt mereu trendy. Vezi mai jos modele de pantofi eleganti de dama din piele naturala de cea mai buna calitate de la TedShoes.ro. . Pentru ca la orice petrecere ai merge, pantofii iti completeaza si definesc tinuta de ocazie.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Da culoare nuntii tale cu ajutorul artificiilor!

Nu exista femeie care sa nu se fi gandit macar o data in viata la nunta ei: cum arata rochia, cine este alesul si cum e imbracat el, unde se va desfasura frumosul eveniment, cum arata verighetele, cate etaje are tortul si asa mai departe....