Sunteti in categorie: Gastronomie

Stelute cu nuci si dulceata

retete de prajituri, prajituri pentru Craciun, retete de post, stelute cu nuci si dulceataO prajitura numai buna pentru Craciun datorita aspectului sau. Ingredientele sunt suficiente pentru pregatirea a 50 de stelute.Timpul de preparare este de 2 ½ in care este inclus si timpul de racire al prajiturelelor.

Ingredientele sunt suficiente pentru pregatirea a 50 de stelute.Timpul de preparare este de 2 ½ in care este inclus si timpul de racire al prajiturelelor.
Ingrediente:
2/3 cupa de jumatati de pecan
3 cupe de faina
½ lingurita de sare
1½ cupa de unt nesarat
1 ¼ cupa de zahar praf
2½ lingurite de esenta de vanilie
½ cupa de dulceata de capsuni si de caise
Vei mai avea nevie si de:
forme de prajituri in forma de stea de dimensiuni diferite.
Mod de preparare:
- prajeste nucile la foc normal timp de 5-7 minute dupa care lasa-le la racit;
- amesteca nucile cu ¼ cupa de faina. Pune acest amestec in robotul de bucatarie si lasa-l pana cand nucile sunt foarte bine maruntite. Amesteca nucile cu restul de faina si cu sarea intr-un bol;
- bate untul, zaharul si esenta de vanilie cu mixerul intr-un recipient mai mare. Peste acest amestec toarna compozitia de nuci si faina obtinuta la pasul anterior. Imparte aluatul obtinut in patru parti egale. Intinde-le in foi si lasa-le la racit pana se intarec ( aproximativ 30 de minute);
- incalzeste cuptorul la 150 de grade;
- pudreaza formele de prajituri cu faina si taie foile folosindu-te de ambele dimensiuni. Va trebui sa tai doua tipuri de stelute: unele pline si altele cu o gaura la mijloc;
- baga formele obtinute in cuptorul incins si lasa-le intre 8 si 10 minute pana cand capata o nuanta aurie. In momentul in care le-ai scos din cuptor uneste cate o steluta plina cu una cu gaura la mijloc si lasa-le la racit;
- repeta acesti pasi pentru fiecare foaie de aluat pe care ai pregatit-o;- umple mijlocul stelutelor cu o lingurita de dulceata si pudreaza-le cu zahar pentru un aspect mai placut.

 

Sursa: Stelute cu nuci si dulceata