O prajitura numai buna pentru Craciun datorita aspectului sau. Ingredientele sunt suficiente pentru pregatirea a 50 de stelute.Timpul de preparare este de 2 ½ in care este inclus si timpul de racire al prajiturelelor.
Ingredientele sunt suficiente pentru pregatirea a 50 de stelute.Timpul de preparare este de 2 ½ in care este inclus si timpul de racire al prajiturelelor.
Ingrediente:
2/3 cupa de jumatati de pecan
3 cupe de faina
½ lingurita de sare
1½ cupa de unt nesarat
1 ¼ cupa de zahar praf
2½ lingurite de esenta de vanilie
½ cupa de dulceata de capsuni si de caise
Vei mai avea nevie si de:
forme de prajituri in forma de stea de dimensiuni diferite.
Mod de preparare:
- prajeste nucile la foc normal timp de 5-7 minute dupa care lasa-le la racit;
- amesteca nucile cu ¼ cupa de faina. Pune acest amestec in robotul de bucatarie si lasa-l pana cand nucile sunt foarte bine maruntite. Amesteca nucile cu restul de faina si cu sarea intr-un bol;
- bate untul, zaharul si esenta de vanilie cu mixerul intr-un recipient mai mare. Peste acest amestec toarna compozitia de nuci si faina obtinuta la pasul anterior. Imparte aluatul obtinut in patru parti egale. Intinde-le in foi si lasa-le la racit pana se intarec ( aproximativ 30 de minute);
- incalzeste cuptorul la 150 de grade;
- pudreaza formele de prajituri cu faina si taie foile folosindu-te de ambele dimensiuni. Va trebui sa tai doua tipuri de stelute: unele pline si altele cu o gaura la mijloc;
- baga formele obtinute in cuptorul incins si lasa-le intre 8 si 10 minute pana cand capata o nuanta aurie. In momentul in care le-ai scos din cuptor uneste cate o steluta plina cu una cu gaura la mijloc si lasa-le la racit;
- repeta acesti pasi pentru fiecare foaie de aluat pe care ai pregatit-o;- umple mijlocul stelutelor cu o lingurita de dulceata si pudreaza-le cu zahar pentru un aspect mai placut.