Sunteti in categorie: Sarcina

Sfaturi pentru a ramane insarcinata

cum sa raman insarcinataPartenerului tau de viata ii place sa petreaca foarte mult timp la sala lucrand la bicicleta? Daca da, spune-i sa renunte la aceasta rutina pe care o are. Un studiu facut recent demonstreaza ca barbatii care merg pe bicicleta mai mult de 100 de kilometri pe saptamana isi pun in pericol fertilitatea. Izbiturile puternice sa saua bicicletei pot duce la lezarea unor nervi si artere. Incearca sa il convingi sa faca mai putine exercitii fizice deoarece acestea duc la probleme de fertilitate. Morala acestor studii este sa ramaneti activi, dar sa nu exagerati cu acest lucru.

Daca vrei sa ramai insarcinata si urmezi o dieta va trebui sa renunti la aceasta deoarece iti afecteaza perioada de ovulatie, deci si fertilitatea. Un alt sfat de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa ramai insarcinata este sa nu faci dragoste in fiecare zi. Cineva spunea ca daca vrei sa iti maximizezi sansele de a concepe un copil cel mai bine este sa faci dragoste zilnic, dar numai in perioada de ovulatie. In acest fel vei fi mai odihnita si vei reusi sa transformi actul sexual intr-o placere si in ceva foarte romantic.

Dupa incheierea actului sexual nu te grabi sa sari din pat si sa iti vezi mai departe de treburile tale. Specialistii ne sfatuiesc sa mai petrecem un timp in pat pentru a ii permite spermei sa treaca prin cervix. Daca lasi ca gravitatia sa isi puna amprenta asupra acestui lucru nu vei face decat sa iti reduci sansele de a ramane insarcinata.

Esti ingrijorata ca vei avea mai putine sanse de a ramane insarcinata pentru ca ai un singur ovar sanatos? Iata cateva cuvinte de incurajare pentru cele care se afla in aceasta situatie. Ovulatia este un proces care are loc in fiecare luna si care implica ambele ovare. Regula care se aplica in aceste cazuri este primul sosit, primul servit. Daca ai un singur ovar nu se mai pune problema celui care va fi servit primul.

Asigura-te ca ti-ai facut analizele si ca nu suferi de nici o boala cu transmitere sexuala. Din ce in ca mai multe femei sufera de afectiuni in zona pelvisului. Acestea sunt cauzate de catre netratarea bolilor cu transmitere sexuala.

Pentru a afla care sunt zilele in care esti fertila nu este neaparata nevoie sa te folosesti de termometru de fiecare data. Unele cupluri incearca sa prezica aceste zile folosindu-se de aceasta metoda, iar altele prefera sa lase pe mana naturii viitoarea sarcina. Daca faci dragoste de doua sau de trei ori pe saptamana faci deja tot posibilul pentru a ramane insarcinata. Daca insa vrei sa te asiguri ca totul merge asa cum vrei poti folosi si metoda cu luarea temperaturii zilnic. Nu manca, nu bea si nu iesi afara din casa ianinte sa iti iei temperatura. Fiecare dintre aceste activitati poate influenta acuratetea rezultatului.

 

Sursa: Sfaturi pentru a ramane insarcinata