Sunteti in categorie: Sanatate

Lombosciatica

Tratamente pentru lombosciaticaBolnavul de lombosciatica poate duce o viata normala fara sa recurga la interventia chirurgicala, cu conditia respectarii regimului de viata si tratamentului prescris de medic.
Iarna este anotimpul in care unele boli isi fac de cap. Lombosciatica vertebrala, de exemplu, este o afectiune care se manifesta prin dureri surde, greu de suportat, in zona spatelui, mai exact a coloanei vertebrale lombare. In stare avansata, singura modalitate de tratament este bisturiul. Bolnavul poate insa sa aleaga o cale mai simpla de a scapa de dureri, respectand din timp si intocmai tratamentul si indicatiile medicului curant.

Tratamente pentru lombosciatica
Exista mai multe mijloace de tratament recomandate de medicul ortoped in functie de particularitatile fiecarui caz: tratamentul igienopostural, tratamentul medicamentos, fizical si balneoterapia.

Tratamentul igienopostural cuprinde repausul absolut in suferintele acute pe o perioada de doua-patru zile. In formele comune se recomanda repaus pe pat tare. Si alimentatia este importanta. Bolnavului supraponderal, de exemplu, i se recomanda un regim hipocaloric.

Tratamentul medicamentos in formele simple este compus din analgezice obisnuite de tipul algocalmin, diclofenac, piroxicam, aspirina. In faze mai avansate se poate apela la antiinflamatorii steroidiene, cum ar fi diazepam, clorzoxazon, mydocalm sau muscalm.

Balneoterapia in cazurile de lombosciatica
Curele balneare (hidrotermoterapie si kinetoterapie) pot fi recomandate inca de la sfarsitul perioadei dureroase si au rolul de a preveni recidivele. „In acest sens, medicul recomanda una-doua cure balneare pe an in statiuni in care este posibila hidrokinetoterapia in bazine cu apa termala, alaturi de aplicatia de namol si folosirea factorilor contrastanti de calire. Statiunile recomandate in discopatiile lombare sunt Baile Herculane, Baile Felix, Techirghiol, Pucioasa, Mangalia, Eforie Nord si Amara, Tratament balnear pentru lombosciatica se poate face si la Baile Govora, Baile Felix, Ocna Sibiului si Calacea.
Tratamentul balnear pentru bolnavii de lombosciatica poate fi indicat insa numai la sfarsitul crizei dureroase de lombosciatica si numai cu avizul medicului specialist.

Sfaturi pentru bolnavii de lombosciatica
1. Sa evite transportul greutatilor in spate si sa nu ridice greutati decat in pozitia cu genunchii indoiti si coloana cat mai dreapta;
2. Sa practice in fiecare zi gimnastica medicala timp de 10 - 15 minute dimineata si seara;
3. Sa evite ingrasarea, respectand dieta conform varstei, sezonului si efortului fizic pe care il depun;
4. Sa se adreseze medicului la primele semne dureroase in regiunea lombara;
5. La aparitia durerilor de spate trebuie sa solicite interventia medicului. Pana la sosirea acestuia trebuie sa astepte in repaus la pat;
Disparitia brusca a durerii insotita de dificultate in mers anunta sciatica paralizanta care trebuie operata in cel mult patru-cinci ore de la aparitia simptomelor.
Intra si vorbeste cu noi pe forum!

 

Sursa: Lombosciatica