Sunteti in categorie: Gastronomie

Miel grecesc de Paste

retete fripturi grecesti, Retete pentru Paste, Retete de Pasti, retete pascale, retete masa de Paste, Sfintele Paste, mancare pentru Pasti, ce mancam de Paste, friptura de miel
Pentru a gati aceasta reteta traditional greceasca de Paste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2,5 kg de muschi de miel fara os
- 1 ceasca de ulei de masline
- o jumatate de ceasca de otet din vin rosu
- 2 linguri de usturoi maruntit
- o jumatate de ceasca de patrunjel tocat
- o jumatate de ceasca de marar tocat
- 4 linguri de oregano macinat
- piper negru

Miel grecesc de Paste: mod de preparare
Mai intai se amesteca bine uleiul, otetul, usturoiul, oregano, patrunjelul, mararul si piperul.
Apoi se presara piper pe ambele parti ale muschiului de miel si se cresteaza putin carnea.
Muschiul astfel pregatit se marineaza intre 2 si 24 de ore in compozitia obtinuta din amestecul mirodeniilor.
Dupa ce au trecut cele 2 ore, muschiul se pune intr-o tava in care se adauga o ceasca de apa si se pune in cuptorul incalzit in prealabil.
Pentru ca friptura sa fie frageda, tava se inveleste intr-o folie de aluminiu. Friptura se coace la foc mediu timp de 45 de minute.

Intra si vorbeste cu noi pe forum!

 

Sursa: Miel grecesc de Paste