Sunteti in categorie: Retete de slabire

Midii cu sos legat


retete montignac, retete monti, retete usoare montignac, retete de slabire, retete low-carb, retete fara carbohidrati, carte de bucate montignac, retete pentru dieta montignac, retetar montignac, mancaruri monti,  retete cu midii, retete cu scoici
Retete Montignac: Midii in sos legat
Ingrediente:
1,5 kg midii proapete
3 cepe
1 morcov mare
1 patrunjel radacina mare
1 bucata telina radacina
3 legaturi de marar
50 g unt
1 pahar vin alb sec
2 cl Pernod sau Pastis
coaja de la 1/2 portocala netratata chimic
1 lingurita suc de lamaie
piper
sare
1 lingura rasa faina

Retete Montignac: Midii in sos legat: Cum se prepara
Midiile se spala bine, se freaca cu o periuta, li se taie mustatile care atarna pe afara. Cele deschise se arunca.
Legumele se se curata si taie cuburele (ceapa se toaca marunt). Mararul se rupe de pe tulpina, tulpinele se toaca marunt.
Jumatate din unt se infierbanta la foc mic intr-o oala mare si in el se calesc legumele si tulpinile de marar.
Inainte de-a incepe sa prinda culoare se toarna vinul si se pun si midiile in oala. Oala se acopera cu un capac. Copyright©elady.ro
Se lasa la fiert pana cand midiile s-au deschis si sosul fierbe in clocote.
Se scot midiile din sos si se pun intr-un bol cald.
Daca in oala nu este cel putin 1/4 l de sos, se mai adauga niste apa sau, si mai bine, vin. Se adauga sosului Pastisul, coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si condimentele si se fierbe totul la foc mare cam 3 minute. Intre timp se toaca marunt mararul. Restul de unt se freaca cu faina si se pune in sos, se amesteca bine si se lasa sa traga un singur clocot. Se potriveste sosul de gust si se pune mararul. Se adauga si scoicile si se lasa cateva minute sa traga in sosul cald.
Se mananca cu paine alba si vin alb sec.

 

Sursa: Midii cu sos legat