Sunteti in categorie: Sarcina

Simptome in sarcina extrauterina

unde te doare sarcina extrauterina problemeDurerea este un prim simptom in sarcina extrauterina. Durerea poate fi simtita in zona pelvisului, a abdomenului, a umarului sau a gatului. De obicei durerea este foarte intensa. Senzatiile de ameteala, moliciune sau lesin pot fi un semnal de alarma ca exista sangerari interne serioase, iar persoana in cauza are nevoie de ingrijiri medicale imediate. Pentru a diagnostica o sarcina extrauterina trebuie sa se faca un examen medical serios. Acest consult include si un test de laborator care consta in masurarea nivelul hormonilor HCG. In cazul unei sarcini normale nivelul acestor hormoni se dubleaza din doua in doua zile in primele zece saptamani, in timp ce intr-o sarcina extrauterina, nivelul hormonilor scade.

Tratamentul pentru sarcina extrauterina presupune o operatie, prin care se indeparteaza ovul fecundat. De regula trebuie sa se extirpe si trompa uterina unde se dezvoltase ovulul.
Sansa de a ramane din nou insarcinata depinde de complexitatea acestei operatii. Daca trompa uterina nu a fost extirpata exista sanse mai mare de 50% ca pacienta sa poata avea o sarcina normala. In caz ca una dintre trompele uterine a fost extirpata, sansele pacientei de a avea o sarcina normala scad sub 50%.

Unde se dezvolta ovulul fecundat
De regula intr-o sarcina extrauterina ovulul fecundat se dezvolta in trompa uterina. Ovulele se fertilizeaza in trompa uterina. Daca ovulul din trompa uterina este fertilizat dar ramane acolo, atunci apare sarcina extrauterina. Sarcina extrauterina se poate dezvolta si intr-unul dintre ovare, in cavitatea abdominala sau in colul uterin.

Un articol de Stefania Florescu

 

Sursa: Simptome in sarcina extrauterina