Sunteti in categorie: Editorial

Invazia tampeniilor

reviste pentru femei, reviste glossy, sfaturi pentru femei, ce mai scriu revistele
Pentru ca fetele de pe forum au readus in discutie subiectul revistelor glossy si al comentariilor pe marginea articolelor care de care mai... "ciudat" scrise, am purces la accesarea siteurilor celor mai cunoscute reviste pentru femei din Romania. Eh, credeti ca s-a schimbat ceva intre timp?!
Daca vreuna dintre noi ar fi trait cu speranta ca redactorii acestora au mai pus intre timp mana pe vreun dictionar explicativ care sa ii lamureasca o data pentru totdeauna care sunt sensurile cuvintelor pe care ei le folosesc ca nuca-n perete, s-a inselat amarnic. Trendurile au ramas aceleasi: se scrie in continuare mult ... si prost.

Vitamine in stare impura
Prima victima, revista cu nume de hainuta, Bolero. Ia sa vedem noi ce gasim...
Oau, redactorul care a facut preambulul unui test a purces la redescoperirea rotii, dupa cum urmeaza:
"Vitaminele sunt de neinlocuit, se gasesc in multe alimente, dar si in stare pura."
Interesant, asta cu imposibilitatea inlocuirii vitaminelor care se gasesc in stare impura in anumite alimente nu o stiam. Pacat ca nu nu se spune si unde anume se gasesc vitaminele alea in stare pura, sa nu ne mai chinuim cu rontatitul fructelor si legumelor proaspete...

Pericol public: "Invazia gentilor gigant"
Aceeasi revista cu nume de ilic ma baga in boale: deja mi-a stat inima in loc; cica se prevede o invazie a gentilor gigant. Sincer, nimic nu ma sperie mai mult pe lumea asta decat o avalansa de genti-gigant napustindu-se asupra lumii din toate partile, sufocandu-ne si blocand circulatia la nivel planetar! Si-asa am nervii la pamant din cauza drumurilor proaste si a soferilor cretini! O invazie a gentilor gigant ne mai lipsea!

Urmeaza revolutia ciubotelor
Din ciclul "Alo, 112, mi-a murit inspiratia, cineva sa vina sa o resusciteze!" citesc cu nesat in aceeasi revista sclipicioasa urmatoarele:
"Moda e accesoriul tau de baza, dar esti sigura ca stii toate secretele din spatele culiselor? Nu ti-a ramas niciun mister nedescifrat pe si in afara catwalk-ului? Masoara-ti acum coeficientul de "fashion sense"! S-ar putea sa fii surprinsa..."
Eu raman surprinsa de fiecare data cand vad ce prostii si in ce cantitati debiteaza unii... Daca moda e un accesoriu de baza, atunci care e statutul pantofilor?! Nu cumva trebuie sa ne asteptam si la o greva a ciubotelor, urmata de manifestarile cureleleor si esarfelor, care, decazute din drepturile de accesorii, vor marsalui haotic intru "revolta accesoriilor suparate-rau" ? Ca tot vorbeam de invazii mai sus...

Fashion-itemul anonim
"Moda? Dorinta de a iesi din anonimat? Accesorizare a celui mai important fashion item, propriul tau corp? Toate la un loc!"
Tot din aceeasi revista aflu ca trupurile noastre sunt reduse (nu, chestia cu redusul nu se refera la capacitatile scriitoricesti ale redactorului care a pus gloaba” pe hartie!) la starea de "fashion-item". Coroborand informatia cu moda ca accesoriu de baza si cu invazia posetelor gigant, nu-mi ramane decat sa imi torn un lighean cu apa rece in cap, sa ma trezesc mai repede din cosmar, ca prea suna totul a S.F. De mana a saispea!
Nota: articolul respectiv avea ca tema... tatuajul. M-am umplut de respect!

Nu ingraditi dreptul la exprimare al ocupantilor dulapului!
Un alt redactor de la o revista glossyl se transforma in vajnic militant al dreptului la exprimare libera. Pacat ca il are si el - redactorul cu pricina adicatelea...
Pentru ce poate sa scrie ar trebui sa se dea o lege speciala care sa ii interzica sa puna mana pe orice obiect de scris sau suport pe care se poate scrie pana la adanci batranete...
La capitolul relatii si sex, sfatul revistei prin condeiul mai sus-aminitului si numitului redactor suna fix asa :
"Lasa piesa ta preferata de imbracaminte sa vorbeasca pentru tine: Ce mi-ar placea cu adevarat intr-o partida de sex?"
Eu nu am o piesa favorita de imbracaminte. Imi place tot ce am, ca de-aia am dat bani pe ele... In consecinta, am deschis dulapurile si nu am facut discriminari: mi-am intrebat pe rand camasile, pantalonii, fustele, chiar si sacourile, am incercat din rasputeri sa imi fac puloverele, rochiile si sleeverele sa vorbeasca. Am insistat pe langa palton, haina de blana, mantou. Nimic, dragilor, nimic! Cum as putea eu vreodata sa stiu ce mi-ar placea intr-o partida de sex in acest caz?
Toate hainele mele sunt in silentio stampa; si eu in ceata toatala...

Legatura erotica evidenta intre roci, insecte si materiale textile
Muicaaaa! O sa fac exoftalmie daca mai citesc multe sfaturi de-astea! I-auziti sfatul secolului in materie sex :
"Testeaza in asternut cateva secrete XXX culese din intelepciunea altor popoare ca sa ai un orgasm taaare taaare! Pariez ca nu stiai ce rol afrodisiac pot avea pietrele, carabusii ori panza groasa."
Ma abtin cu greu sa nu fac oaresce comentarii asupra inteligentei care a produs chestia citata mai sus. Multumim, nu, pana acum nu stiam ce proprietati erotice pot avea pietrele, carabusii ori panza groasa de unele singure. Asteptam cu interes stirea despre cum poate provoca un bolovan un orgasm. Dupa o asemenea bomba de presa, proprietarii de cariere, parcuri si producatorii de aba vor deveni nababi. Ma gandesc deja sa investesc !

Eufemisme razante in articole nabadaioase

Dom`le, am avut o revelatie citind cele de mai jos: ochii mari si bagati la cap sfatul urmator:
"Condimentati-va cina cu eufemisme picante: savurati un vin orgasmatic, o bucata erectila de broccoli ori o cafea pasionala. Bon appetit... dupa!"
Boooon! Sincer nu stiu cum poate un eufemism sa fie picant. Si nici cum vinul, o leguma sau o cafea pot fi eufemisme. Chiar daca taraie dupa ele niste adejective, chestie irelevanta. Poate ne spune redactorul de la Bolero care e procedeul: condimentam cu chilli, piper negru sau cu neaosa ciusca? Ca sa testez spusele de mai sus am facut urmatorul test: am pus pe masa o sticla de vin, o bucata de broccoli si o cafea. Nu trebuie sa va spun ca nici uneia dintre persoanele prezente la fericitul experiment nu i s-a inflamat brusc nimic, ca nici un trup nu a fost strabatut de vreun impuls datator de cresteri de tensiune. Adica nu pe fond erotic, ca pe fond nervos mie imi creste tensiunea sistematic de cate ori citesc asemenea perle de cultura glossy...

Politia chilotilor
Cine spunea ca haina il face pe om in mod cert nu avea in gand rafturile pline ochi ale magazinelor de specialitate, unde "lenjeria si desuurile senzuale fac... legea!"
Saru` mana de pont! Ma duc sa ma pun bine cu noii sefi. Au sediul central in sertarul cu chiloti.

Reviste zglobii cu sfaturi hazlii
Zglobie ca si revista cu acelasi nume (JOY), pe o pagina din siteul lor alearga vesela propozitia urmatoare: "Daca vrei sa ai un partener, nu rade de el - nu se va mai culca cu tine niciodata."
Daca nu ar fi fost un sfat legat iar de sex si l-as fi gasit la rubrica de cariere, poate ca as fi ras. Asa nu mai am putere nici sa schitez un zambet.

Cu ochii mintii larg inchisi!
Cel mai fain sfat despre moda l-am gasit in revista Look. Sloganul ar trebui sa cuprinda si "nu gandi!", insa asta le-a scapat.. Insa sa trecem la sfaturile legate de moda: "Pantofii... nu exista femeie care sa nu ii adore! Acelasi lucru il putem spune si despre rujuri! Combina-le cu multa imaginatie, pentru un efect spectaculos!"
Sfatul este imposibil de pus in practica: daca bag rujurile in pantof nu mai am unde sa imi bag piciorul, iar pantofii nu pot fi bagati in capacul de la ruj. Parol!
Daca nu ma credeti, puteti incerca, nu e nici un pericol daca va asezati mai intai pe un scaun cand incercati sa introduceti piciorul intr-un pantof plin de recipiente de ruj. Altfel, riscati sa va luxati glezna in acelasi mod in care redactorul si-a luxat rationamentul.

Gandirea filiforma si-n dungi

Tot asa, "poti crea iluzia ca esti inalta si slaba cu anumite croieli filiforme sau dungi verticale sau ca ai un bust mai proeminent din croiala sau culoare. Nu trebuie sa faci cursuri speciale pentru asta. "
Am incercat sa detectez care anume e croiala filiforma. Am strans toate probele necesare, am facut analiza adn-ului dungilor alea filiforme de care vorbesc ei si ... nimic!
Talentul meu de detectiv a ramas brusc intepenit cand am vrut sa intru cu totul doar intr-o dunga a unei rochii. Pacat ca nu se fac si cursuri speciale pentru redactorii de la revistele glossy. Unii au nevoie. Acuta!

Din categoria shit happens

"Conflictul la serviciu nu e rau prin definitie."
Intr-adevar, o stare conflictuala la serviciu, o cearta zdravana intre colegi urmata de o paruiala colectiva subalterni-sefi nu are nimic rau. Cercetarile se afla in desfasurare pentru gasirea vinovatilor autori de stupiditati. Acestia nu vor fi pedepsiti conform legilor in vigoare pentru ca nu exista lege sa pedepseasca prostia. Pacat!

Obisnuiti-va cu ideea!
"Barbatilor le place de obicei din prima. Sau, hai, din a doua, dupa ce se obisnuiesc cu ideea."
In propozitia de mai sus e vorba despre sex. Mai precis, despre primele experiente sexuale. Din enunt deducem urmatoarele: ca sa le placa sexul, barbatii trebuie sa se obisnuiasca cu ideea... Mai bine v-ati obisnui voi cu ideea ca scrieti prost, ca pe noi ne-ati convins cu mult timp in urma!

Flash News la Fara asemanare. Nu e orsicare
Din revista fara asemanare, nu e orsicare, aka THE ONE, aflam urmatoarele:
"Ne intoarcem la naturalism nu doar de teama consecintelor dezastruoase ale incalzirii globale, nu doar de frica epuizarii resurselor naturale si nu doar din grija pentru mediul inconjurator."
Ha?! Stimata autoare, imi pare rau, eu nu vreau sa ma intorc catre nici un curent literar care reda aspectele urate, vulgare si care tin de patologia naturii umane. M-am plimbat in scop educativ pe acolo insotita de Zola si Caragiale. Cu o mana pe inima si cealalta pe dictionarul explicativ al limbii romane, recunosc! Mi-a placut periplul respectiv, insa tot nu am inteles care e legatura intre naturalism si incalzire globala. Alta decat cea a folosirii cuvintelor cu sensuri necunoscute pentru autoare, desigur!
Din aceeasi revista aflam ca: "Pentru avanpremiera colectiei de toamna, Olivier Theyskens a mers cu munca cu un pas inainte."
Misto, daca facea doi era si mai bine! Poate tot doi pasi, dar pe "repede inapoi" ar trebui sa faca autoarea textului cand ii mai vine sa se apropie de calculator sa scrie chestii de-astea. Ne-ar scuti de multe chinuri!

Are balta balbe multe!
Din aceeasi revista pescuiesc articolul "M-am decis: ma mai gandesc!" din care aflu urmatoarele: "Gata, anul asta ma apuc serios de cariera. Nu pot sa-ti desenez planul aici, da’ suna cam asa: fac bani. Apoi cumpar ce vreau din ei. Mai pe larg. Intai am o idee buna, o zic cuiva, iau o finantare, apoi vand, apoi fac bani."
Rationament beton armat daca esti la gradinita. Nu am inteles nimic. Insa la asa un plan de bataie m-as mira daca nu va fi data afara. Motivele sunt mai mult decat evidente...

Concluzie: Pacat ca in tara asta nu se pune taxa pe debitatul de tampenii. PIB-ul ar creste semnificativ si articolele din revistele glossy ar avea un rol determinant in acest sens.

 

Sursa: Invazia tampeniilor