Sunteti in categorie: Personalitati

Arthur C. Clarke

Arthur C. Clarke" Cine este Arthur Clarke?"
Ridic usor spranceana si privesc catre clasa, vocea este a lui Andrei care nu are nici 6 ani impliniti. Oare de ce imi pune aceasta intrebare si cum de stie el numele asta, ma gandesc. Deobicei sunt intrebata de dinozauri, avioane si lego...

Cad usor intr-o meditatie cu ochii deschisi: pai, Arthur C. Clarke este un mare scriitor de science fiction cunoscut mai ales pentru Odiseea Spatiala, nuvela ecranizata de regizorul Stanley Kubrick in filmul cu acelasi nume. S-a nascut in Marea Britanie pe 16 decembrie 1917 si inca din copilarie Arthur se distra citind cu entuziasm reviste de science fiction. Mai tarziu definitiv captivat de universul SF colaboreaza la diverse reviste si isi scrie propriile opere: Nisipurile lui marte, Umbre pe luna, Preludiul spatiului, Orasul si stelele, Povestirile Terrei, Fantana Paradisului, Lumina trecutului. A castigat numeroase premii pentru cele peste 100 de carti despre spatiul cosmic, stiinta si viitor, fiind considerat unul dintre marii vizionari ai secolului 20.

Ma trezesc usor parca din vis si ma gandesc ce sa-i raspund micutului ca sa inteleaga.
-Andrei Arthur C. Clarke este un mare scriitor pe care cu siguranta il vei descoperi, dar mai tarziu. Unde ai auzit tu acest nume?
-Inainte sa vin la gradinita, tati ii spunea lu` mami ca acest domn a murit.

Ma zguduie vestea si rasfoiesc ziarul cumparat dimineata, asa este scriitorul a murit din cauza unor probleme respiratorii la varsta de 90 de ani. S-a dus un alt mare om care a lasat ceva omenirii si mai ales celor pasionati de science fiction.
Dumnezeu sa il ierte!

Un articol de Corina Sava

 

Sursa: Arthur C. Clarke