Sunteti in categorie: Gastronomie

Braduti cu nuca de Craciun

retete prajituri fursecvuri ducliuri craciun revelionCe poate fi mai potrivit pentru Craciun si revelion decat niste prajiturele minunate in forma de bradut? Si unde mai pui ca este si o reteta usor de preparat.

Categorie:
Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: o ora si jumatate
Evenimente:  Retete pentru Craciun, Retete pentru Revelion

Ingredientepentru braduti cu nuca de Craciun
250 g unt, 250 g faina, 1/2 pahar de nuci macinate, 200 g zahar, 1 ou, 2 lingurite esenta vanilie, 1 varf de cutit sare, 75 g ciocolata cu lapte, 75 g smantana de frisca
si forme stea de 4 marimi, zahar praf, bomboane gumate verzi, jeleu verde, etc pentru decor

Mod de preparare pentru braduti cu nuca de Craciun:
Intr-un castron se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, vanilia si oul, cateva minute, cu mixerul.
Se adauga faina, nucile si sarea si se amesteca pana se incorporeaza. Se da la frigider 60 de minute. Se incalzeste cuptorul. Se intinde foaia de 3-4 mm grosime si se taie stelute, din cele 4 marimi. Se coc la cuptor 10-15 minute. Se incalzeste smantana de frisca, se pune ciocolata taiata bucatele mici si se amesteca la foc mic pana se topeste. Se lasa sa se raceasca, si cand s-a intarit se bate cu telul sau cu mixerul pana se deschide la culoare si se mai intareste. Se lipesc fursecurile cu crema, cate doua din fiecare marime, exceptie cea mai mica marime, din care veti folosi doar o steluta.
Se cerne zahar pudra si se decoreaza dupa preferinta.

 

Sursa: Braduti cu nuca de Craciun