Sunteti in categorie: Gastronomie

Prajitura Radiera

prajitura radiera,prajitura radiera, prajituri unguresti, prajituri deosebite, prajituri fara coacere, prajitura fara cpacere, prajituri cremoase, prajituri colorate, prajituri pentru ocazii
Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: ungureasca
Timp preparare: doua ore si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, onomastici si zile de nastere

Prajitura radiera este o prajitura ungureasca deosebita. O reteta usoara, fara coacere, cu un rezultat foarte aspectuos si gustos. Chiar merita sa o incerci! Numele i se trage de la faptul ca prajitura radiera chiar seamana cu o guma de sters.

Ingrediente pentru prajitura radiera

6 oua (separate 3 cu 3, iairasi 3 galbenusuri si 3 albusuri x 2 ori), 17 linguri de zahar pudra, 3 plicuri de zahar vanilat, 4 plicuri de gelatina, 2 linguri de cacao, 200 ml de sirop de zmeura sau jell-o de zmeura, 400 ml frisca lichida (se poate si putin mai multa).

Cum se face stratul galben
3 albusuri se bat spuma
3 galbenusuri, 5 linguri zahar pudra, 1 pachet de zahar vanilat se freaca pana se obtine o crema albicioasa
Topim 1 plic de gelatina in 150ml apa fierbinte.
Se incorporeaza apa cu gelatina peste galbenusuri, apoi se adauga si albusurile
Se toarna intr-o forma de 23x35cm (poate fi si mai mica sau de ce nu? rotunda) si se da la rece pentru 30 de minute (sau la congelator pentru 15 minute)

Cum se face stratul maron
Acelasi procedeu ca la stratul galben, insa cu galbenusurile amestecam si cacaoa
Se lasa putin la racorit apoi se toarna peste crema galbena si iar se da la rece pentru 30 de minute

Cum se face stratul alb
400 ml frisca lichida se bat cu 7 linguri de zahar pudra si cu un pachet de zahar vanilat
Aceeasi figura cu dizolvarea gelatinei
Se incorporeaza gelatina in frisca
Se toarna peste stratul maron si se da la rece pentru timpul indicat mai sus

Cum se face stratul  roz
200 ml de sirop de zmeura se toarna peste al 4-lea plic de gelatina si se toarna peste stratul alb apoi se da la rece... si ne mai odihnim si noi.

©Hilda Tudor

 

Sursa: Prajitura Radiera