Sunteti in categorie: Editorial

Magia Craciunului

magia craciunuluiSe lasa noaptea peste case intr-o magie tanjita de aproape un an si cu dorinte ascunse si vise ravnite Craciunul se aseaza in familii, in suflete cu bucurii. Nu doar 25 conteaza in calendar pentru ca sentimentul dulce si cald al asteptarii zilei Sfinte isi face culcus in inimile oamenilor cu mult mai devreme. Incepand chiar cu cateva saptamani inainte magia sarbatoarei inconjoara omenirea prin goana dupa cadouri, planuri de bucatarit si mesaje cat mai frumos simtite si asezate in scrisori pentru cei dragi.

Fiecare an al copilariei mele Craciunul ma gasea cu lumina calda reflectandu-se in globuletele din brad stralucindu-mi sub priviri...Degeabea stateam treaza pana in noapte luptand cu somnul in speranta ca poate voi fi norocoasa si il voi zari pe Mos Craciun. Ca un adevarat magician prin miracolul unei zile Sfinte mosul reusea pana la trezirea mea intr-o liniste deplina sa-mi impodobeasca bradutul si sa-mi aseze cadourile sub el fara sa-si faca vazuta barba lunga si pasii cei grei. Zurgalaii rasunau acompaniati de colinde, mama ma imbia cu bunatati proaspat scoase din cuptor, rand pe rand cadourile erau desfacute iar zambetele celor dragi imi confirmau magia Craciunului.

Au trecut ani, am crescut si am invatat ca povestile copilariei nu fac parte din realitatea omului matur insa m-am indarjit sa continui a crede in magia sufletului…Sufletul si inima de copil pastreaza frumusetea unei povesti din copilarie careia ii poti da viata in fiecare an in perioada sarbatorilor.

Si cum sa nu crezi in magia Craciunului cand in aceasta zi parca toate rele ale lumii raman ferecate departe lasand sa se strecoare in jur doar liniste si caldura sufleteasca. Obraji imbujorati, imbratisari si chicoteli, parinti care-si mangaie copiii fericiti ca macar in aceasta perioada sa-i aiba aproape, pitici carora le explodeaza inima de bucurie descoperind ca mosul cel rosu de la polul indepartat le-a ascultat dorinta. Si timpul sta in loc intr.-o magie care aduce fericire o intreaga zi si poate unora nu le este indeajuns dar eu cred ca merita pretul platit 364 de zile cand 24 de ore poti atinge magia perfecta.

Iti doresc si tie cititorule ca in acest magic Craciun o ploaie de stele sa-ti aduca lumina in inima si sa straluceasca viata ta si a celor dragi! De Craciun toate visele pot deveni realitate...

Un articol de Corina Sava

 

Sursa: Magia Craciunului