Sunteti in categorie: Relatii & Sex

Amanta

cum arata o amanta, cine e amanta, despre amante, sex, aventura, infidelitate,  sex cu amanta, cine sunt amantele
Celebre uneori sau total necunoscute, ascunse printre lenjerii satinate, in budoare sau garsoniere inchiriate cu ziua ori prin camere de hotel cu ora, prin parcari si in masini, amantele exista. Adaptat la conditiile grele de tranzitie, rolul de amanta are mai multe dezavantaje decat beneficii.
Spre deosebire de perioadele romantice pe care le-a trait amanta din anii ’40, amanta inceputului de mileniu e nevoita sa imparta nu numai barbatul cu alta femeie, ci si budoarul cu alte amante. Asta, deoarece chiriile la garsoniere sunt foarte mari si barbatii sunt nevoiti sa puna mana de la mana si sa infiinteze niste asociatii specializate in acest domeniu. Sa inchirieze apoi un loc, pe care, conform unui grafic bine stabilit, sa-l foloseasca perechi, perechi fara sa se intersecteze. Daca se intampla totusi, imaginatia creatoare a barbatilor produce scenarii mai interesante decat filmele de pe canalele destinate adultilor. Aceste meschine probleme locative fac viata amantei contemporane mai grea, mai nesigura. Consecintele sunt suportate de barbati si le lovesc indirect si pe sotiile acestora. Crizele revendicative, „din iubire“, subtiaza de regula buzunarele si cosul familiei care are astfel de cheltuieli, pentru ca „linistea“ costa. Si barbatii sunt dispusi sa plateasca. Cheltuielile cu amanta reprezinta o realitate pe care nu se stie cate familii au curajul sa o recunoasca. O caracteristica psihologica a amantei este nesiguranta. Si, pentru ca nu se stie cat dureaza, amantele traiesc ziua de azi ca si cand ar fi ultima si de aceea profita din plin. Nu se stie cand dragostea moare ucisa de banalitate (se intampla si cu amantele, nu numai cu sotiile) si „nu se stie cand poate aparea alta femeie, care sa-i ia locul in inima prietenului ei“. „El e sotul ei si prietenul meu“, marturisea, plangand, o pacienta care traia o teama permanenta ca amantul ei ar putea sa o insele cu alta femeie, „asa cum si-a inselat nevasta cu ea“. Naucitor, nu-i asa, ca nevasta, sa-ti poti imagina ca sotul tau e prietenul altei femei care traieste aceleasi temeri, de fapt, ca si tine.

Cum devine amanta sotie
Uneori, ca sa termine cu aceasta stare de nesiguranta, unele amante aleg sa sufere oficial si se transforma in neveste pentru iubitii lor. Cu chiu, cu vai, printre divorturi si partaje, ies din conul de umbra in care au fost tinute. Revendica cheia de la apartament sau ce a mai ramas dupa partajul barbatului si primeste duminica, oficial, prietenii aferenti... Si ei impartiti la acelasi partaj, carora trebuie sa le intre in gratii printre ciorbe si sarmele, trudite in acel loc numit bucatarie. Ce face domnul in acest timp, cand fosta amanta si proaspata doamna, gatind, se lupta cu fantomele trecutului gastronomic? Nu este greu de imaginat... Acelasi fotoliu, alta nevasta, aceeasi telecomanda... Si e timpul pentru o noua vanatoare. O femeie marturisea, sintetizand foarte bine rolurile de nevasta si amanta, spunand ca „diferenta este ca, atunci cand eram amanta lui, ii sifonam camasile, deschizandu-i nasturii, acum, ca nevasta, trebuie sa-i calc aceleasi camasi si sa-i inchid nasturii“.

Cine sunt amantele
Amantele sunt genul de femei care au nevoie de protectie. Atunci cand in cuplu exista o nevasta care domina, impune si conduce, sotul este predispus la cautari in afara. Acolo cauta un anumit profil psihologic feminin, capabil sa-i implineasca anumite nevoi firesti. Amanta interpreteaza rolul victimei care are nevoie sa fie salvata, iar barbatul se ofera bucuros sa accepte rolul salvatorului. Oricum, este mai interesant decat jocul psihologic de acasa, unde nevasta ia locul mamei care il dadaceste si il ingrijeste, sa nu raceasca, sa nu plece fara pachet, asumandu-si responsabilitatea pentru ceea ce el nu face bine. De fapt, este un control, pe care, inconstient, sotiile il practica. La un moment dat, sotul se revolta si isi doreste o femeie, nu o mama, care sa ii puna in valoare calitatea de adult. O amanta raspunde instictiv acestor nevoi, facandu-l sa se simta util, pentru ca ea are in permanenta grija sa-i dea o problema de rezolvat, o masina de reparat, pentru ca ea, femeie singura si neajutorata, nu poate trai fara ajutorul lui, fara prietenia lui, pentru ca o amanta stie sa asculte si atunci apar confidentele si simpatia. Apoi intimitatea si de aici nevoia de convorbiri nelimitate, explicatii, mesaje si mailuri care nu se mai termina.

Amanta, sotie cu jumatate de norma
Dupa un timp, subiectele se epuizeaza. S-a intamplat dupa nunta si cu actuala sotie. Sigur ca acum e altceva. E alta femeie, sunt alte coordonate, insa cotidianul nu intretine dragostea. O femeie care alege sa devina amanta ar trebui sa se intrebe de ce admite in viata sa un barbat cu jumatate de norma. Atata poate? De ce se multumeste cu rolul de roata de rezerva, chiar daca el ii implineste dorintele materiale si uneori chiar dorm impreuna? „Amantele au trasaturi feminine si indarjire masculina!“. Aceasta calitate ar putea fi folosita altfel, nu pentru a beneficia de mai mult din timpul, sentimentele si banii sotilor sau de a profita de comportamentele gresite ale sotiilor, ci pentru a trai o relatie plina, autentica, nicidecum „pe furate“. Intrebarile la care ar trebui sa raspunda o femeie care accepta rolul secundar in viata unui cuplu ar trebui sa fie: Care sunt nevoile mele? Ce am de oferit? Chiar asta imi doresc sau accept aceasta relatie fiindca nu pot avea ceva mai bun? Cum vom fi peste cinci ani?... Si daca asa arata „viata fericita“ pe care v-ati dorit-o, cu siguranta ca meritati mult mai mult. Fiecare femeie viseaza in copilarie sa devina o printesa. Sa fie tratata, iubita si respectata ca o printesa. Doar de noi depinde ca visele sa devina realitate. E timpul, pentru ca meritam!

 

Sursa: Amanta