Sunteti in categorie: Retete de slabire

Fenicul gratinat

Ingrediente pentru reteta Montiganc fenicul gratinat
2 feniculi cu ceva verdeata
sare, suc de la o jumatate de lamaie
100g gorgonzola (sau vreun camembert)
pentru cele la faza a 2-a: 2 cl coniac
2 linguri smantana (sau frisca lichida neindulcita)
50g sunca fiarta
1 esalota tocata foarte marunt
1 lingura ulei
4 rosii (sau o conserva de rozii dezpielitate)
1 strop suc de agave sau o priza fructoza - facultativ
piper

Ingrediente pentru reteta Montiganc fenicul gratinat
Se curata feniculul, se taie verdeata, apoi se taie in doua (feniculul) si se scot foile una dintr-alta. Foile se pun la fiert 5-10 minute in apa cu sare si cu sucul de lamaie.
Branza se taie in cuburi mici, jumatate din ea se freaca cu coniacul si cu smantana pana devine o pasta. Sunca, feliata, se taie in patratele si se adauga pastei de branza, la sfarsit se adauga restul de branza.
Rosiile se curata de piele, de seminte si se taie in cuburi mici. Ceapa se caleste in ulei, se adauga rosiile, stropul de suc de agave si piperul.
Daca folositi rosii din conserva, lasati mai mult pe foc, pana se evapora mai tot lichidul din ele. Rosiile se pun intr-o forma termorezistenta, peste ele se aranjeaza decorativ feliile de fenicul, iar peste fiecare din ele se toarna cate putin din sosul de branza. Se da la cuptorul preincalzit (225°C), pe sina cea mai de sus, cam 5 minute, pana incepe branza sa se topeasca. Dupa ce s-a scos din cuptor se decoreaza cu verdeata.
Bautura: vin rosu

 

Sursa: Fenicul gratinat