Sunteti in categorie: Divertisment

Visul Cassandrei

visul cassandrei Woody Allen Actori: Hayley Atwell, Ewan Mcgregor, Colin FarrellTitlu original: CASSANDRA'S DREAM
An: 2007
Regizat de:

Cu Match Point si Scoop, Woody Allen pare sa fi facut o mare pasiune pentru capitala Angliei in care revine si pentru Cassandra’s Dream. Povestea plina de suspans a fratilor Blaine dintr-o suburbie londoneza este o parabola moderna despre deciziile care te duc spre drumul ireversibil al pierzaniei

Ian (McGregor) si Terry Blaine (Farrell) sunt doi frati ale caror vieti par a se destrama pur si simplu.

In timp ce Terry este un mecanic auto betiv care traieste cu prietena lui, Kate ( Sally Hawkins), si suporta greutatile ce deriva din faptul ca este un impatimit cronic al jocurilor de noroc, fratele sau este ceva mai respectabil dar frustrat de faptul ca nu poate avansa de la stadiul de ajutor-bucatar in restaurantul tatalui sau.

Multumita unui venit stabil provenit din aceasta afacere si a ajutorului ocazional al unchiului Howard (Tom Wilkinson), familia reuseste sa subziste. Cand Ian afla despre o afacere profitabila in domeniul imobiliar in California incepe sa se gandeasca la posibilitatea unui trai mai bun.

Intr-o zi, Terry castiga o suma substantiala pariind pe un ogar numit “Visul Cassandrei” si investeste imediat banii achizitionind un iaht pe care-l boteaza cu numele animalului castigator. In acest timp, lucrurile incep sa mearga bine si pentru Ian care cade sub vraja Angelei ( Hayley Atwell), o actrita ambitioasa.

Insa norocul il paraseste imediat pe Terry, care se gaseste in situatia de a alege intre a inapoia o suma importanta unor camatari locali sau de a suferi consecintele dureroase.

E momentul in care apare unchiul Howard care arunca in joc zarurile diavolului: le propune nepotilor sa asasineze un partener care il santajeaza. In schimbul acestui favor, unchiul Howard e dispus sa plateasca toate datoriile si dorintele celor doi. Cand decizia pe care o iau ii duce prea departe, amandoi fratii descopera ca exista alegeri de la care nu mai exista drum de intoarcere.

Toti actorii sunt evident incantati sa joace sub indrumarea lui Allen si reusesc sa dezvolte o incantatoare relatie fraterna contrabalansata de gravitatea de scoala veche a lui Wilkinson si carisma lui Atwell. Desi pelicula nu are un subiect deloc nou, este departe de a fi plicticoasa tocmai prin aportul de stil alert si verva a celor doua exceptionale staruri (McGregor si Farrell).
Vezi trailerul oficial!

 

Sursa: Visul Cassandrei