Sunteti in categorie: Frumusete

2009: Modele de coafuri

Daca sunteti speriate de cunvantul tunsoare, acesta ducandu-va imediat cu gandul la scurtarea parului pentru cresterea caruia ati asteptat indelung, va pot da vesti bune: in noua tendinta a tunsorilor se regaseste lungimea si volumul.
In ce mod? In primul rand depinde de voi, de aspecte ale infatisarii voastre, dar mai mult de temperament.

Pentru femeia independenta si hotarata, propunerile sunt de tunsori geometrice, asimetrice cu elemente discontinue, suvite mai subtiri sau chiar mai largi, accentuate de nuante reci de blond, aramiu si cantaniu, nisipii-albastre. Aceste tunsori sunt bine definite, conturate, dar pastreaza si lungimea parului, in conditia in care doriti cest lucru, ele putand fi realizate pe par mediu sau scurt. Volumul se obtine in acest caz din suprapunerea diferitelor "straturi" ale tunsorii, eventual tapate sau tratate cu spuma de volum.
Pentru femeia sensibila si visatoare, propunerile noului sezon sunt foarte generoase cu lungimea parului, tunsarea fiind mai mult o filare a parului, care-i pastreaza lungimea. In acest caz, volumul se obtine prin ondularea usoara a parului, foarte aproape de natural si prin folosirea tonurilor calde, luminoase, care debordeaza de romantism, cum sunt blondurile aurii, rosul vulcanic sau castaniul aramiu. Si in acest caz se utilizeaza taparea parului, in special in crestet si ondularea naturala, cu difuzorul foenului.
Pentru femeia cosmopolita, tunsorile sunt exotice, cu accente surprinzatoare de culoare sau linie. Multe elemte neconectate intre ele, jocuri de mai multe nuante si asimetrii care amintesc de colturi diferite ale lumii si de moda animaliera. Culorile se extind pe toata gama, putandu-se mixa dintre cele reci cu cele calde, iar tunsorile pot descoperi arii largi ale acpului ca apoi sa revina pe alte parti cu lungimi mai mari si mai mult volum.

Ce frizuri si coafuri sunt la moda in 2009
O tunsoare chiar foarte clasica poate deveni foarte moderna ajutorul unor accente de culoare, pe suvite sau pe arii mai mari de par, sau prin folosirea unor asimetrii, pe lungime, la breton, dar fara diferente socante intre zone.
O linie bine realizata a tunsorii ne va ajuta foarte mult la aranjarea acestuia in diferite ocazii, folosind cateva produse simple de styling, cum ar fi spuma de volum, cea de stralucire, ceara sau o cantitate mica de gel sau fixativ.
In moda 2009 revine bretonul care poate contura frumos un chip bine echilibrat dar care poate si masca unele imperfectiuni ale fetei, prin asimetrie
In moda 2009 parul are un aspect natural, usor ondulat, in "miscare".
Tunsoarea este permanent completata si "ajutata" de culoare, care trebuie sa se armonizeze cu trasaturile noastre si amandoua, impreuna, cu temperamentul si stilul nostru.

Tunsori 2009
Tunsorile la moda in 2009 pastreaza din lungimea parului, pe cat posibil, pe arii cat mai largi, si ii confera volum prin luminozitate, filare si tapare.
In timp ce moda 2009 merge mult spre catifea, lux, blana si un stil glamour, tendintele in domeniul hair-style 2009 ne duc spre naturalete si lejeritate, mai degraba decat spre ceva extra stilizat.
Ca sa fim la moda in 2009 ne lasa parul sa curga lejer pe spate, cu un focus deosebit pe stilurile clasice si rafinate si pe tunsorile care sunt usor de ingrijit.

Ce modele de coafuri se poarta in 2009:
Parul usor ondulat (bucle in valuri) care curge si se misca lasat pe spate
Tunsori in straturi subtile, gradual mai lungi, pentru a se potrivi cu stilul ultra-feminin al sezonului
Stiluri naturale: putina spuma si suvitele invartite in jurul degetului. Nu va mai apropiati de perie!
Culorile se inchid, cu putine suvite evidentiate in nuante naturale asemanatoare culorii de baza
- se poarta culorile stralucitoare, asa ca incercati balsamul, masca, uleiul sau spray-ul pentru stralucire intensa
Cararea pe mijloc (arata hotarare)
Coada de cal la baza gatului, lasata pe spate. Scoate in evidenta trasaturile fetei, e simplu de realizat si aspectul poate fi completat cu cercei lungi si extravaganti si coliere impunatoare.
Revine in forta volumul la baza. O coafura de succes: Tapati mai multe straturi de par chiar in crestetul capului si fixati bine cu fixativ. Aduceti apoi bretonul sau partea din fata peste tapaj. Pe laterale fixati cu agrafe sa stea cat mai bine lipit. Aspectul este de coada de cal, dar fara ca parul sa fie prins efectiv si cu mult volum in crestet.

Ce modele de coafuri nu se mai poarta in 2009
- parul perfect intins cu placa pare prea sever acum
- straturile taiate neregulat care dau o impresie de disonanta, de unghiuri dure, nu merg deloc cu aspectul romantic al acestei toamne
- coafurile care arata mult prea studiate
- cararea in zig-zag nu se potriveste ideei de simplicitate a sezonului.
Va sfatuim cu toata caldura sa incercati un nou look printr-o tunsoare moderna, operand in realitate schimbari nedramatice asupra liniei voastre.

 

Sursa: 2009: Modele de coafuri