Sunteti in categorie: Gastronomie

Retete pentru Paste: Friptura de miel cu oregano

reteta de Paste, friptura de miel farqa miros de oaie, retete de friptura de mielNu iti place carnea de miel, pentru ca are miros de oaie? Noi iti oferim reteta pentru o friptura delicioasa, pe care au savurat-o chiat si aceia care nu pot suporta mirosul carnii de miel, pentru ca metoda de preparare inlatura in totalitate acest miros.

Retete pentru Paste: Friptura de miel cu oregano
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- O pulpa de miel
- 100 g unt
- 2 cepe medii tocate
- 1 lingura oregano uscat
- 100 ml otet (otet din vin, nu otet de fructe)
- 800 g rosii taiate bucati,
- 200 ml suc de rosii
- sare
- piper
- cativa  catei de usturoi

Retete pentru Paste: Friptura de miel cu oregano Cum se gateste
Pulpa de miel se spala, se usuca de apa, se sareaza si se pipereaza. Se fac gauri mici in carne cu un cutit care se impaneaza cu usturoi.

Sosul: Caliti ceapa tocata in unt, adaugati oregano, otet, rosiile si sucul de rosii lasati sa fiarba putin. Sarati si piperati dupa gust.
Asezati carnea de miel intr-o tava si tuarnati deasupra sosul. Acoperiti cu un capac sau cu folie de aluminiu si  coaceti friptura minim 70 de minute in cuptorul preincalzit. Scoateti apoi capacul (folia de aluminiu) si lasati sa se rumeneasca fruptura pentru 10-15 minute.

Se poate taia pulpa bucati de la inceput, sa se patrunda mai bine de sos.
Nu se simte miros, nici gust de oaie.

Pofta buna!

 

Sursa: Retete pentru Paste: Friptura de miel cu oregano