Sunteti in categorie: Calatorii si Vacante

Cuba

Cuba, Havana, despre Cuba, insulele Caraibe, impresii vacanta Cuba, preturi Cuba
Cuba este cea mai mare insula din Caraibe, fiind inzestrata cu un peisaj spectaculos, cu vestigii culturale de mare valoare, dar si cu unele dintre cele mai renumite plaje din lume, cae dezvaluie kilometri de nisip alb si fin, scaldat de ape cristaline si calde.
Cuba este un stat in nordul Americii Centrale, situat pe cea mai mare insula din Antile, situata la confluenta Marii Caraibelor, a Golfului Mexic si a Oceanului Atlantic. La nord se afla SUA si Bahamas, la vest - Mexic, la sud  - Insulele Cayman si Jamaica, iar la sud-est - Haiti. O tara istorica, avand valori ce pot fi experimentate in orasele-muzeu, Havana si Trinidad, intrate in patrimoniul UNESCO, dar si o tara exotica, ce ofera unul dintre cele mai frumoase peisaje din Insulele Caraibe, cu lanturi muntoase, vai adanci sau campii fertile, bogate in tutun si cafea. Va puteti bucura de aceasta tara intalnind la fiecare pas locuitori prietenosi, entuziasti, gata oricand sa va ofere toate ingredientele pentru o vacanta caraibiana de neuitat.

Cele mai frumoase orase din Cuba
Fondata in 1519 si impresionand prin stilul colonial al arhitecturii sale, capitala Cubei atrage turistii cu bulevardele sale somptuoase, cu muzeele, bisericile si fortaretele martore ale unei vechi civilizatii (Morro, La Punta, De la Fuerza). Catedrala din Havana este reprezentativa pentru arhitectura baroca specific cubaneza, atat de diferita chiar si fata de cea intalnita in Mexic sau in alte tari invecinate. Aspectele moderne nu lipsesc nici ele: Piata Revolutiei, Parcul Lenin, Gradina Zoologica sau cea Botanica, faimosul club de noapte Tropicana, iar casele de moda aduc si ele un plus de originalitate acestui minunat oras.
Havana ramane una dintre cele mai fascinante, excentrice si interesante capitale ale lumii. Arhitectura coloniala spaniola a ajuns la apogeu aici, iar farmecul orasului este „fabricat“ 100% din esente tari. Daca alegeti sa va petreceti vacanta aici, cu siguranta nu veti regreta. Havana traieste intens fiecare clipa, iar posibilitatile de petrecere a timpului sunt practic nelimitate. Pretul nu este, insa, mic. Frumoasa insula a Cubei reprezinta o vie atractie pentru turistii din intreaga lume, atat prin impresionantele bulevarde si piete ale metropolei Havana, cat si prin deosebitul farmec al arhitecturii coloniale spaniole al celorlalte orase si provincii ale sale, dintre care amintim Cienfuegos, Trinidad sau Pinar del Rio. Trinidad este al doilea oras - dupa Havana - in ceea ce priveste numarul vestigiilor care au biruit trecerea timpului, martore ale evenimentelor istorice petrecute in secolele XVII - XIX. Fondat in 1514, este una din primele sapte asezari intemeiate de conquistadorii spanioli, pentru a constitui una dintre principalele tinte ale atacurilor frecvente ale piratilor. Orasul a ajuns la deplina prosperitate economica inca din secolul al XIX-lea, datorita dezvoltarii industriei zaharului.
Insulele Caraibe reprezinta o destinatie turistica problematica, din cauza intepaturilor si a muscaturilor de insecte, si, in acelasi timp, este recomandabil sa mergeti mereu in grup deoarece exista zone mai putin sigure.
Cuba se afla acum intr-o continua transformare: autoritatile au construit noi hoteluri si le-au renovat pe cele vechi, astfel incat o vizita in aceasta tara este nu numai relaxanta, ci ofera turistilor  si tot confortul necesar unui sejur de neuitat.
Citeste si  despre Bucataria cubaneza

 

Sursa: Cuba