Sunteti in categorie: Societate

Daruri de la Mos Nicolae

daruri de la Mos Nicolae, copii cuminti, ce daruri primesc copii de la Mos Nicolae
In seara de 5 spre 6 Decembrie, toti copiii trebuie sa aibe ghetutele curate si puse la ferestre. Inca din timpul zilei, mamicile isi ajuta copiii in aceasta anevoioasa si complicata treaba, pentru ca Mos Nicolae nu pune daruri frumoase decat in cizmulitele copiilor cuminti si harnici..

Ce primesc copiii cuminti de Mos Nicolae
Seara de Mos Nicolae e prima seara magica a lunii Decembrie. Mos Nicolae vine intotdeauna cu primele portocale, cu cizmulite si sosetele, manusi, fulare, dulciuri, bomboane si carti de colorat sau carti cu povesti. Jucariile le aduce mai tarziu Mos Craciun, fratele mai mare al lui Mos Nicolae, si daca Mos Nicolae ar face greseala sa le aduca si el jucarii, Mos Craciun ar fi foarte, foarte suparat.

Ce primesc copiii care nu au fost cuminti de la Mos Nicolae
Ei, copiii obraznici au de suferit, pentru ca Mos Niculae este un Mos foarte serios si nu glumeste deloc cand e vorba de copii neascultatori!
Cine nu a fost cuminte de-a lungul anului, cine nu si-a curatat si lustruit cizmulitele si nu le-a pus frumos la fereastra, va primi in dar o ceapa degerata! Mare pedeaspa, insa meritata, pentru ca nu ar fi corect ca toti sa primeasca daruri cand nu toti au fost harnicuti si acultatori.
Iar copiii care au fost cu adevarat rai, cei care nu ii asculta deloc de parinti si bunici si fac numai pozne, primesc in dar o o nuielusa! Grozava treaba, pentru ca nuielusa nu prevesteste nimic bun!

De aceea, copii, trebuie sa fiti cuminti si sa va ascultati parintii si bunicii tot timpul anului, pentru ca cei doi Mosi, Mos Nicolae si Mos Craciun, au puteri magice si va vad tot timpul: si atunci cand sunteti cuminiti, si atunci cand faceti boroboate!
Ei, acum ce faceti? Dati fuguta, cereti mamicilor voatsre ce este necesar si treceti la curatatul si lustruitul ghetutelor si al cizmulitelor! Fuguta!

 

Sursa: Daruri de la Mos Nicolae