Sunteti in categorie: Dieta Montignac

Dieta Montignac pe scurt

dieta montignac, dieta monti, foamea in dieta montignac, insulina, regim diabetici, dieta diabeticilor
Michel Montignac a dezvoltat planul pentru dieta Montignac in anii 1980. Desi nu era doctor, Montignac era de parere ca ingerarea de alimente care nu a declansau un raspuns al cresterii nivelului de insulina ajuta la slabire. Metoda Montignac a fost una dintre primele diete bazate pe Indicele Glicemic al almentelor si a precedat publicarea in 2003 a cartii doctorului Arthur Agatston, "Dieta South Beach".
Considerata controversata in acel moment, dieta pe baza principiul indicilor glicemici scazuti a fost validata pana acum de oamenii de stiinta in intreaga lume, inclusiv de catre Jennie Brand-Miller, un om de stiinta australian, profesor de nutritie la Universitatea din Sidney, dar si de catre Walter Willett, doctor in stiinte medicale, epidemiolog american.

Dieta Montignac pe scurt
Michel Montignac nu si-a planuit sa creeze o noua "dieta", ci mai degraba o "metoda" de a manca sanatos. Planul Montignac include proteine, grasimi si carbohidrati. Carbohidratii ar trebui sa aibe indicele glicemic scazut si ca sa aibe un impact redus asupra glicemiei si productiei de insulina. Grasimile polinesaturate din ulei de peste si grasimile mononesaturate din uleiuri vegetale sunt de preferat grasimilor saturate din unt, carne grasa si produselor lactate suprasaturate de grasimi. Consumul de proteina animala sau vegetala este permis in dieta Montignac. In dieta Montignac exista doua faze - o faza de pierdere in greutate si stabilizare si apoi faza de prevenire a obezitatii. Obiectivele metodei Montignac sunt atat pierderea in greutate, cat si prevenirea diabetului de tip 2 si a bolilor de inima.

Foamea in dieta Montignac
Daca ti se face foame cand tii Dieta Montignac, mananca pur si simplu ceva. Nu exista limite in ceea ce priveste numarul de calorii sau asupra numarului de mese pe care le poti manca intr-o zi. Nu este nevoie sa iti fie foame ca sa slabesti. Dieta Montignac este menita a fi un stil de viata durabil - nu o dieta restrictiva care sa te tina infometata. Alimentele permise in dieta Montignac sunt alese pe baza valorii lor nutritive si esti incurajata sa mananci mese mici la fiecare trei ore. Acest lucru ar trebui sa iti mentina nivelul de energie stabil si sa ajute la prevenirea aparitiei senzatiei de foame. Nu sari peste mese. Restrictiile in dieta Monti sunt numai cu privire la tipurile de alimente consumate. In timpul fazei de pierdere in greutate, glucidele ar trebui sa aibe un IG de 35 sau chiar mai mic. Pe parcursul etapei a doua a dietei, poti manca unele alimente cu un IG usor mai ridicat.

Indicele glicemic al alimentelor in Dieta Montignac
Indicele glicemic masoara potentialul unui produs alimentar de a ridica nivelul zaharului din sange. Alimentele sunt clasificate pe o scara de la 1 la 120. Cu cat mai mai mare este IG-ul, cu atat mai rapid si / sau mai tare creste nivelul de glucoza din sange. Alimente cu IG de 55 sau mai putin sunt considerate "cu-IG scazut", dar Montignac merge mai departe si limiteaza limita IG la 35. Aceasta include cele mai multe legume, fructe, unele cereale integrale si leguminoase. Alimentele cu adaos de zaharuri si cereale rafinate vvor avea un IG mai mare decat 35.

Insulina, foamea si slabirea in Dieta Montignac
Teoria din spatele tuturor tipurilor de diete care se bazeaza pe indici glicemici este faptul ca, glucidele / carbohidratii cresc nivelul de zahar din sange si de asemenea ridica si nivelul insulinei. Insulina este hormonul necesar corpului tau pentru a stoca grasimea. In cazul in care nivelurile de insulina sunt scazute, atunci este mai greu pentru organism sa stocheze grasime si tu sa te ingrasi. Carbohidrati simpli, cum ar fi zaharul, au cel mai mare impact asupra glucozei si productiei de insulina. Deoarece alimentele bogate in fibre, proteine slabe si grasimi sanatoase sunt recomandate in dieta Montignac, secretia de glucoza ramane scazuta si stabila. Insulina este numai "lansata" ca raspuns la glucoza. Deoarece nivelurile de glucoza sunt stabile, in dieta Montignac nu vei experimenta caderi sau cresteri bruste ale nivelului de zahar din sange, care produc foamea si poftele. Daca nu te supraalimentezi, ca raspuns la foame si faci alegeri sanatoase in alimentatie, ai toate sansele sa slabesti foarte usor cu dieta Montignac si sa ajungi repede la greutatea dorita.

 

Sursa: Dieta Montignac pe scurt