Sunteti in categorie: Animale de companie

Alegerea veterinarului

cum alegem medicul veterinar, ce sa intrebi doctorul veterinar, alegerea veterinarului, cel mai bun veterinar, medicul veterinar potrivit, sfaturi pentru alegerea doctorului veterinar
Ai nevoie sa fii sigura ca medicul veterinar va avea bine grija si il va trata cum trebuie pe animalutul tau de companie cand prietenul tau necuvantator este bolnav? Bine-nteles ca da! Cea mai buna solutie este de a gasi un bun veterinar inainte de ai nevoie de unul, ca sa te asiguri ca prietenul tau blanos sau inaripat, animalul tau de companie special, va avea parte de cea mai buna ingrijire in caz de nevoie.

Cum gasesti un doctor veterinar bun pentru animalutul tau de comanie
Crede-ne, sa gasesti un medic veterinar pe gustul tau poate fi o chestie destul de grea. Am avut si noi, echipa eLady, momente cand ne-am dus cateii sau pisicile la vet si am avut senzatia ca am urcat o masina pe rampa. Nu vei sa stii ce revoltate si suparate am fost cu toatele! Si trebuie sa stii ca mai toata echipa eLady a avut sau are cel putin un animalut de companie, in special catei si pisici!
De aceea noi stim ca orice proprietar de animal de companie vrea sa simta ca medicului veterinar chiar ii pasa de sufletelul pe care trebuie sa il trateze. Insa de multe ori acest lucru scapa din vedere acelor medici care nu inteleg faptul ca pentru noi, un catel sau o pisicuta sunt mai mult decat niste simple animale, ci adevarati membri ai familiilor noastre.

Cum gasesti medicul veterinar cel mai bun pentru animalul tau de companie?
- Vorbeste in primul rand cu alti oameni care detin aceeasi specie sau rasa de animal de companie cu tine. Intreaba-i la ce medic merg, de ce, daca sunt multumiti, care sunt preturile. Recomandarile din „gura in gura” sunt foarte valoroase deoarece nu sunt de obicei partinitoare si ai mult mai multe sanse de a obtine o evaluare reala si corecta a abilitatilor medicului veterinar, precum si asupra experientei lui, in general.

- Mergi la adaposturi de animale si la cluburile locale pentru proprietarii de animale. Acei oameni vor avea destule povesti despre experientele pe care le-au avut cu medici veterinari diferiti.
- Asigura-te ca medicul veterinar are experienta cu specia sau rasa ta de animalut de companie. De exemplu, chiar daca un medic veterinar are o reputatie foarte buna ca un veterinar canin, acest lucru este mai putin important pentru tine daca tu ai un iepure, pentru ca cele doua specii sunt diferite.
Insa ce trebuie sa urmaresti este sa gasesti un medic veterinar caruia sa ii pese cu adevarat!

Cum alegi veterinarul: ce intrebari sa pui si ce informatii sa soliciti
Cand te-ai hotarat la ce medic veterinar sa mergi, pregateste o lista de intrebari pentru veterinar. Aceasta lista ar trebui sa includa:
- Programul cabinetului, in cazul in care ai nevoie de acces flexibil la veterinar, de exemplu, serile si in weekend. Intreaba si daca se poate sa faca vizite la domiciuliu.
- Preturile pe care le practica pentru o consultatie, de asemenea, onorariile lor pentru tratamente standard, cum ar fi vaccinarile, deparazitari externe si interne, tratamente contra puricilor, analize de sange, eventuale intreventii chirurgicale, samd.
- Care este procedura medicului pentru situatiile de urgenta, adica care sunt modalitatile de acordare de asistenta de urgenta pentru animalele de companie, de exemplu, noaptea sau in week-end.
- Medicina alternativa - afla care este atitudinea doctorului veterinar in cauza fata de tratamente alternative, complementare (precum cele naturiste, ca adjuvante) pentru animalele de companie.

Cum sa alegi medicul veterinar: Sfaturi
Niciodata sa nu-ti fie frica sa spui intrebari medicului tau veterinar. Daca iti este frica sa ii ceri informatii care au de-a face cu animalele de companie sau daca nu primesti raspunsuri clare, explicatii detaliate pe intelesul tau ori daca cererile tale sunt ignorate, daca nu vezi compasiune in atitudinea si in gesturile medicului veterinar, atunci in mod clar, medicul la care mergi nu este cel mai potrivit pentru tine si cu atat mai putin pentru prietenul tau de suflet. Si e cazul sa reiei cautarile de urgenta.

 

Sursa: Alegerea veterinarului