Sunteti in categorie: Gastronomie

Quiche cu verdeturi de primavara

reteta de quiche, tarta cu verdeturi de primavara, retete de Duminica, retete cu verdeturi, retete copturi, cum se face quicheul
O reteta desteapta si gustoasa este umilul quiche. Insa incearca versiunea eLady de quiche, mai usoara, cu bunatate de verdeturi de primavara! O sa iti placa la nebunie. Si desi pare o reteta complicata, sa stii ca, de fapt, reteta de quiche cu verdeturi de primavara e usor de facut. Iar rezultatul merita sa te faca sa incerci aceasta reteta reconfortanta!

Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 50 minute
Ingrediente (pentru 4 portii)

- 1 linguri de ulei de masline
- 1 praz, numai partea alba, taiat in felii subtiri
- 1 buchet sparanghel, cu capetele taiate, taiat in felii subtiri pe diagonala
- 1 / 2 cana (70g), de mazare proaspata sau congelata
- 3 oua, usor batute
- 1 / 2 cana (125ml) smantana subtire
- 1 / 2 cana (125ml) lapte
- 2 lingurite de supa de legume
- 1 / 2 cana (30g), branza Gruyere rasa fin sau orice alta branza tare si maturata
- Frunze de salata mixta, pentru servire

Pentru blatul de Quiche
- 1 1 / 2 cani (225g) faina 000
- 125g unt rece de la frigider, taiat mic
- 1 ou, usor batut
- 1 praf sare

Cum faci blatul pentru quiche cu verdeturi de primavara
Pentru a prepara aluatul, pur si simplu amesteca cu mana untul, faian si praful de sare pana aluatul se face ca firmiturile si apoi adauga oul batut. Amesteca si framanta pana ai un aluat omogen si neted. Da-i aluatului de quiche forma de disc si da-l la frigider pentru 30 de minute, sa se odihneasca.

Incalzeste cuptorul la 200°C. Intinde aluatul intr-un disc de cca 3 mm grosime. Tapeteaza o forma de tarta cu fundul detasabil cu harite de copt cu aluatul de quiche. Inteapa aluatul cu un cutit ascutit sau cu o furculita, ca sa nu se umfle.

Pune peste aluat o hartie de copt si pe hartie pune boabe de fasole sau orez deasupra. Acest procedeu va face ca blatul sa ramana plat.

Coace blatul pentru quiche pentru 10 minute. Scoate boabele de fasole sau orezul de deasupra si scoate si arunca si hartia. Baga din nou la cuptor pentru inca 10 minute, pana cand baza pentru reteta de quiche cu verdeturi de primavara este auriu-deschis. Scoate blatul de quiche din cuptor si da temperatura la 150°C.

Cum prepari umplutura pentru quicheul cu verdeturi de primavara

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga prazul si inmoaie-l pentru 203 minute. Pune sparanhjelul pana se inmoaie si el. Da tigaia deoparte si pune si mazarea si apoi amesteca.
Bate ouale, smantana, laptele si supa intr-un castron mare. Aranjeaza mixtura de legume pe blatul de quiche si adauga si branza. Toarna incet mixtura de oua. Coace pentru 30 de minute sau pana cand umplutura s-a solidificat si nu mai curge. Serveste quicheul cu legume si verdeturi de primavara la masa, acompaniat de o simpla salata verde, daca vrei.


 

 

Sursa: Quiche cu verdeturi de primavara