Sunteti in categorie: Personalitati

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot, BB, despre Brigitte Bardot, cine a fost Brigitte Bardot, Lolita, sex-simbol
Parul lung, blond si usor buclat, buzele pline, silueta feminina, cu forme atatatoare, toate sunt atributele fizice care au facut casa  Brigitte Bardot reprezinte tipologia frantuzoaicei senzuale, papusica dulce si sexy intr-un mod inconstient, sex-simbolul european al anilor `60.

Dar cine este Brigitte Bardot?
Brigitte Anne-Marie Bardot s-a nascut la 28 septembrie 1934, la Paris, iar, ca un paradox, imaginea sa din copilarie nu prevestea transformarea lui B.B. intr-un sex simbol al anilor ’60. In autobiografia ei, Initiales B.B., insesi actrita povesteste despre ea ca era "timida şi urâta. Aveam parul rar, ochelari si purtam aparat de îndreptat dinţii".
Dar soarta a avut planuri mari cu fetita urata si insignifianta. Asemenea fluturelui care se metamorfozeaza dintr-o larva urata intr-o minunatie a naturii, transformarea lui Brigitte intr-o femeie superba, cu o cariera stralucita, s-a produs incet, dar sigur.
Primul contact al micutei Bardot cu lumea artelor a a avut loc prin intermediul dansului. Mama sa a inscris-o pe Brigitte Bardot, impreuna cu surioara ei mai mica, Marie-Jean, la o scoala de balet. Apoi, in 1947, Brigitte a fost admisa la Conservatorul National Superior de Muzica si Dans din Paris.
Urmatorul pas in devenirea ei a fost in 1949 cand a participat ca model intr-o prezentare de moda. Mai apoi a pozat pentru revista Jardin des Modes. Cum primii pasi catre afirmarea sa in lumea artistica fusesera dejafacuti, in 1950, la doar 15 ani, a fost remarcata si Brigitte a aparut pe coperta revistei Elle. Aparitia in Elle o va aduce in atentia tanarului regizor de film, Roger Vadim, care ulterior ii va deveni iubit si primul partener de viata.
Brigitte Bardot a debutat la doar 17 ani in cinematografie, in filmul Le trou nomad ("La hanul "Le trou normand"), dar succesul l-a cunoscut abia dupa patru ani, odata cu rolul din filmul Et Dieu créa la femme (Si Dumnezeu a creat femeia). In acel moment, tanara actrita a captat iremediabil atentia mass-media odata cu aparitia sa la Festivalul de Film de la Cannes, in 1953.
Au urmat pentru o serie de alte filme pentru B.B., printre care si Viva Maria!, care i-a adus o nominalizare la Premiile BAFTA pentru cea mai buna actrita straina.
Bardot a reusit sa atraga atentia intelectualilor francezi, devenind subiect pentru eseul scris de catre Simone de Beauvoir, Sindromul Lolita.
Un rol important in ascensiunea sa l-au avut si fotografi celebri, precum Sam Levin, care i-a construit imaginea senzuala si Cornel Lucas care a creat imagini reprezentative ale lui Bardot in anii ’50 – ’60.

Brigitte Bardot: Viata personala
In ciuda succesului cinematografic, a frumusetii sale devastatoare si a adulatiei publicului, B.B. nu a fost deloc norocoasa in viata personala.  Dupa numai cinci ai de casatorie, Brigitte divorteaza de Roger Vadim. Apoi, in 1959 s-a casatorit cu actorul Jaques Charrier, alaturi de care a jucat in filmul Babette s'en va-t-en guerre (Babette merge la razboi). Cu acest film Bardot atinge culmile succesului dar fericirea ii este umbrita de publicarea unui articol in revista France Dimanche, care dezvaluia amanunte sordide ale vietii sale intime dupa despartirea de Roger Vadim. Ca urmare, Brigitte Bardot a facut o depresie puternica si a incearcat sa isi puna capat zilelor.
Dupa tot acest scandal mediatic, B.B. a acceptat rolul din filmul Vie privee (Viata privata), al carui scenariu se potrivea perfect povestii sale de viata. In urma aparitiei acestui film pe marile ecrane, notorietatea lui B.B. creste simtitor si ea devine una dintre cele mai vanate actrite de catre paparazzi.
Fericirea Brigittei Bardot alaturi de Charrier a durat doar trei ani. In 1962, BB pune capat si celui de al doilea mariaj, ca patru ani mai tarziu sa se casatoreasca cu un cunoscut om de afaceri german, Gunther Sachs, insa nici aceasta caatorie nu a durat foarte mult.
Cativa ani mai tarziu, Bardot a inceput o relatie cu sculptorul Miroslav Brozek si apoi i-a pozat pentru cateva dintre operele acestuia.
Apoi, la varsta de 40 de ani, Brigitte Bardot  face un act de curaj si accepta sa apara intr-un pictorial nud, in editia italiana a revistei Playboy.
Apoi, in 1973, Brigitte Bardot, la numai 36 de ani, a decis ca a venit momentul sa se retraga din cinematografie, mult prea devreme dupa parerera tuturor. Actrita a ales singura sa puna punct carierei de actrita cu acelasi regizor cu care a si inceput-o, astfel ca ultimul sau film, Don Juan 73 a fost facut impreuna cu primul sau regizor si primul sau sot, Roger Vadim.
In 1992, la 58 de ani Brigitte Bardot s-a casatorit cu Bernard d'Ormale.
Dupa 47 de filme, nenumarate aparitii in musicaluri si 80 de melodii inregistrate, Bardot decide sa-si foloseasca faima pentru a lupta pentru drepturile animalelor.
Faptul ca Brigitte Bardot reprezinta un model de frumusete feminina si stil este un fapt indubitabil. In moda, decolteul Bardot (cel care expune ambii umeri), denumit dupa numele vedetei, a devenit celebru si inca mai este considerat "hot". Tot  ei revine meritul de a fi popularizat costumul de baie din doua piese, bikini, dar si coafura choucroute (parul tapat in crestetul capului).  In 2007, revista Empire o claseaza intre primele 100 cele mai sexy actrite de cinema care au existat vreodata.
Frumusetea lui B.B. a inspirat insa si nume mari ale muzicii moderne: Bob Dylan i-a dedicat primul sau cantec, George Harrison a comparat-o cu prima sa sotie, Pattie Boyd iar John Lennon si Paul McCartney si-au dorit sa faca un film impreuna cu ea, intentie nematerializata insa.
“Am fost foarte fericita, foarte bogata, foarte frumoasa, foarte adulata, foarte cunoscuta şi foarte nenorocita, prea adesea dezamagita. Am avut deceptii ingrozitoare. Iata de ce am ales sa traiesc retrasa şi singura”, spune artista.
In prezent, Brigitte Bardot traieste departe de lumina reflectoarelor, retrasa, dedicandu-si toate resursele pentru protectia animalelor.

 

Sursa: Brigitte Bardot