Sunteti in categorie: Povesti

Pastila Mizantropului: Despre cavalerism, in zilele post-Apocalipsa

Pastila Mizantropului, Despre cavalerism, Aleodor Pacino, femei
Citeam recent intr-un ziar strain despre un studiu al unor cercetatori (la modul general, de unde fantezia ma impinge sa ma gandesc la cercetatori sovietici) conform caruia femeia moderna priveste cu suspiciune gesturile de politete. Adica, daca te ridici de pe scaun si cedezi locul unei doamne, esti privit ca un pervers sau ceva... Daca ii oferi intaietate la intrarea pe usa unei femei, aceasta crede ca esti vreun obsedat sexual.
Mi s-a intamplat si mie sa cedez trecerea prin cadrul usii unei colege. M-a privit ciudat si mi-a aruncat peste umar un: „Sunt doar o femeie!” Cu usoara ironie. Daca intram eu primul?! Eram un porc nesimtit.
Mai nasol e la intrarea in bloc, de exemplu. Deja esti catalogat violator in scara blocului daca te apropii de o femeie care are 3 sacose si suna la interfon. Daca esti amabil si ii deschizi usa, ea fuge pe scari. Si tot studiul citat mai sus spune ca 82% dintre femei prefera sa-si plateasca singure consumatia la prima intalnire in oras cu Fat Frumos.
Mai mult, 52% dintre femei ar accepta sa plateasca si nota lui Fat Frumos. Cand vine vorba de ajutat la carat sacose de cumparaturi, 89% dintre femei nici nu vor sa auda de asa ceva. Hellooo...
Stati linistite doamnelor, studiul este efectuat la englezi. Si se mai sperie ca ii vor invada politicosii aia de romani, din 2014...

A consemnat pentru eLady.ro, Aleodor Pacino

 

Sursa: Pastila Mizantropului: Despre cavalerism, in zilele post-Apocalipsa