Sunteti in categorie: Sarcina

Arsurile la stomac si refluxul gastric in sarcina

Pirozis, arsura in gat, arsuri in stomac, reful gastric, Arsurile la stomac, Arsurile gastrice, RGE, de ce facem rge, rge in gravidie, rge in sarcina, ce este rge, regurgitatii, refluxul acid, Trateament reflux gastroesofagian, indigestia acida
Exista multe schimbari majore in corpul tau asociate cu sarcina. Minunea de fi insarcinata poate fi umbrita de destule probleme - inclusiv de reflux gastro-esofagian (RGE)- care iti pot alunga bucuria gravidiei. Schimbarile hormonale care au loc in corpul tau cand esti gravida pot creste incidenta aparitiei episoadelor de arsuri la stomac si reflux de acid in timpul sarcinii. Arsurile la stomac se manifesta printr-o senzatie de arsura puternica de la nivelul sternului pana la gat.

De ce apar arsurile la stomac si refluxul gastric in sarcina?

Mucoasa stomacului poate produce de fapt, mai mult de acid in timpul sarcinii. Nevoia de un aport caloric crescut poate provoca si ea o productie crescuta de acid de catre stomac. Combinatia de schimbari hormonale si de nivelul de acid gastric crescut fac ca acidul sa se deplaseze in sus, in esofag. Aproape toate femeile sufera de arsuri la stomac si reflux in timpul sarcinii si nu mai putin de un sfert dintre toate femeile gravide se confrunta cu reflux de acid in fiecare zi a gravidiei lor. Arsurile la stomac sau gastrice in sarcina le fac pe gravide sa se concentreze mai greu asupra treburilor de rutina de zi cu zi si le impiedica pe gravide sa se odihneasca pe timp de noapte.

Cu cat sarcina progreseaza, cu atat exista o presiune mai mare asupra stomacului. Acest lucru face ca acidul gastric sa se deplaseze in esofag. Acesta este motivul pentru care se agraveaza refluxul gastric si arsurile in ultimele luni de sarcina.
Citeste despre Cum sa reduci arsurile la stomac si refluxul gastric in sarcina!

Medicamente si tratamente pentru arsurile la stomac si refluxul gastric in sarcina
Este posibil sa se ia medicamente antiacide pentru a trata cazurile usoare de reflux de acid in timpul sarcinii. Cercetarile au aratat ca cele mai multe antiacidele nu afecteaza copilul. Atentie: cele mai multe medicamente antiacide contin cantitati mari de sodiu. Iar tu trebuie sa reduci aportul de sodiu din organismul tau cand esti gravida pentru a ajuta la prevenirea inrautatirii problemeor cu umflarea generala de retinerea de apa. Orice tratamente pentru refluxul de sarcina trebuie sa fie sigur pentru copilul tau in crestere. Desi medicamentele prescrise pentru reflux sunt aproape sigure pentru bebelusul care creste in tine, nu le lua fara sa iti consulti medicul!



 

Sursa: Arsurile la stomac si refluxul gastric in sarcina