Sunteti in categorie: Povesti

O zi din viata ta

despre suflet, despre femei, sufletul femeilor, articole pentru feie, reviste pentru femei, ganduri despre femei
Fiecare zi parca e deja planificata in agenda personala, programata minutios in sertarele zilnice ale vietii noastre. Ne trezim, luam micul dejun, ne imbracam in hainele preferate, ne aranjam pedante in fata oglinzii si apoi pornim hotarate in cursa vietii noastre. Avem grija ca toate lucrurile fizice sa fie puse la punct, ne facem bine temele pentru job, suntem in permanenta la curent cu stirile din domeniu, suntem conectate la ultimele tehnologii, insa uitam de cele mai multe ori de cel mai important aspect intim al vietii nostre: sufletul. Uitam sa-l ingrijim, sa-l infrumusetam, sa-i daruim iubire. Egoismul nostru personal este cel care primeaza in fata sufletului. Ne place sa fim admirate, sa primim complimente pentru exteriorul nostru, lumea sa exclame "Ce bine arati astazi!", sa spuna "C frumosi pantofi ai!", insa iti amintesti cand ai primit ultimul compliment legat de interiorul tau?! Cand ti s-a spus ultima data ca ai un suflet bun si frumos?

In timpul vietii uitam literalmente care este esenta ei, ce conteaza cu adevarat si care sunt lucrurile simple, sentimentele care ne fac cu adevarat fericiti. Fiind femei, este normal sa ne placa aventura shopping-ului, care sa ne alimenteze dorintele cele mai aprige si sa ne schimbe la 180 de grade starea de spirit. Ne dorim un apartament plin cu vise si dorinte, un dulap cu pantofi de designer, in toate culorile, cel putin zece rochii diferite care sa ne imbrace frumusetea exterioara, un sertar intreg de farduri si cosmetice care sa ne coloreze viata si parfumuri care sa ne indulceasca momentele.

Dar care este acel element care ne imbraca zilnic sufletul, lucrul cel mai de pret care sa ni-l evidentieze? Atrase de mirajul aparte de a fi femeie si de ce presupune acest statut, uitam cu desavarsire de nevoile sufletului nostru, de dorintele sale. Uitam ca sufletul, cel mai sensibil si de neinteles lacas al trupului nostru, nu vine cu instructiuni inscrise intr-un manual de 500 de pagini.
Tocmai din acest motiv, sufletul are nevoie de ingrijiri speciale. Are nevoie de tine. Acorda-i in fiecare zi macar 10 minute. Iti vei multumi mai tarziu.
Un articol de Rozina Csaszar

 

Sursa: O zi din viata ta