Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

De ce copilul tau are nevoie de un animal de companie

De ce copilul tau are nevoie de un animal de companie,copiii si animalele de companie, copiii si cainii, copiii si pisicile, catei si copii, pisicute si copii
Mami, vreau un caine!, este refrenul pe care il auzi de fiecare data cand iesiti la plimbare, iar pustiul tau vede un catel, fie el si unul comunitar. Salvarea ta: Sa-l intrebam si pe tati, doar-doar tati stie cum sa-l refuze fara a-l dezamagi...

Dorinta de a avea un animal, de la pestisori si hamsteri la pisici si caini, este specifica perioadei copilariei, deoarece copii iubesc compania necuvantatoarelor. Chiar daca nu esti innebunita dupa animale sau consideri ca nu aveti suficient spatiu in casa pentru un membru patruped, ar trebui sa iei in serios aceasta nevoie a copilului tau. Beneficiile unui astfel de sacrificiu din partea ta se vor vedea in dezvoltarea fizica, sociala, emotionala si cognitiva a copilului tau. Merita, nu?

Dezvoltare fizicului
Animalele de companie, indeosebi cainii, ajuta la dezvoltarea fizica a copiilor prin faptul ca ii obliga sa alerge si sa-si foloseasca surplusul de energie facand miscare. Chiar si simpla actiune de a pune mancare si apa in castonelele prietenului patruped, ii solicita copilului tau atentia, dar si functiile motorii.

Socializarea
Animalele de companie au marele avantaj de a facilita interactiunea sociala, nu doar a celor mici, dar si a adultilor. Copiii cu animale interactioneaza mai bine, animalele jucandu-se, dar si aparandu-i la nevoie.

Dezvoltarea responsabilitatii

Copiii care au crescut cu un catel sau o pisica devin adulti responsabili pentru ca stiu ceea ce inseamna ca o alta fiinta sa depinda de tine. Lasa-ti copilul sa isi hraneasca animalutul de companie, sa il scoata afara, sa sa il perie, sa ii faca baie (sub supravegherea unui adult, desigur).

 

Sursa: De ce copilul tau are nevoie de un animal de companie