Sunteti in categorie: Regim si Diete

Dieta de vara: 6 greseli frecvente

dieta de vara, greseli de alimentatie vara, de ce te ingrasi vara, cum sa slabesti vara, cum sa slabesti fara sa faci foame, cum sa nu te ingrasi
Desi pare, nu este usor sa tii dieta vara. Cine poate rezista unei salate orientale sau unei mamaligute cu branza si smantana servite duminica, in familie? Daca vrei sa arati bine in concediu, pe plaja, dar si dupa ce sezonul distractiei s-a terminat fereste-te sa faci erorile fatale pentru dieta ta. Iata despre ce este vorba si cum le poti evita!

1. Cat rau poate face o portie de supa?

In cantitati mici, nu prea mult. Dar daca te intinzi spre o supa chinezeasca, in care s-au amestecat fel si fel de carnuri, condimente si grasimi, fii sigura ca vei pune pe tine cateva grame bune. Si asta doar daca te opresti la supa…
Mai bine ai manca o supa romaneasca, preparata cu legume din belsug, dar cu grasimi, condimente si chiar sare in cantitati moderate.

2. Salate de vara
Cine a zis ca o salata nu ingrasa? Salatele fara cartofi, maioneza sau oua mai pot multumi pe cineva azi? Da! Pe tine, daca vrei sa arati bine. O portie de salata cu maioneza contine jumatate din numarul de calorii pe care ai voie sa il asimilezi zilnic daca vrei sa nu te ingrasi. Dar esti sigura ca doua salate pe zi sunt tot ce vrei sa mananci?
De ce nu iti prepari singura o bunatate de salata cu legume proaspete si chiar fructe? Joaca-te cu alimentele permise si ramai exact asa cum vrei: supla si frumoasa!
Salata de varza nu ingrasa si se potriveste de minune ca si garnitura sau ca si gustare. Cea de rosii este foarte gustoasa si te va racori repede.
Chiar si o salata de cartofi iti poti permite, mai ales ca este foarte satioasa! Conditia: sa fie facuta de tine, fara adaosuri bogate in calorii!

3. Bauturile
Se zice ca vara trebuie sa bei mult, ca sa te mentii hidratata! Da, 2 litri de apa cel putin sunt un must. Dar alcoolul si bauturile carbo-gazoase sunt un don’t clar! Un singur pahar de vin contine 80 de calorii, iar o sticla de 330 ml de bere 117 calorii. Crezi ca merita?
Mai bine ai bea o limonada sau pur si simplu apa minerala. Alcoolul nu hidrateaza, dimpotriva! Evita-l, nu te gandi la coktailuri, concentreaza-te pe ceea ce conteaza: frumusetea si sanatatea ta!

4. Junk Food!
Esti in vacanta si te indrepta pofta spre un fast food. Un hamburger, un hot dog sau poate chiar o shaorma! Ai chef de ceva rapid si foarte gustos. Atunci convinge-te sa ai chef si de o ora de alergat pe plaja ca sa dai jos ce ai pus cu pacatul de junk food! Un cheeseburger are in jur de 360 de calorii, un hot dog 200 si aproape toate vin din grasime (cel putin 20 de grame la fiecare).
Inlocuieste porcul cu o carnita de curcan sau de pui. Din cele 190 de calorii, doar 10 vin din grasime. In cazul unui burger vegetal, din 180 de calorii 4,5 sunt produse de ingredientele grase. Ai voie si pui sau peste. Bineinteles, depinde si de felul in care sunt pregatite…

5. Cafelute si derivate
Capuccino, frappuccino, ice coffee si altele par un mijloc grozav de a te relaxa si racori.
Ei bine, snack-ul tau poate avea intre 300 si 700 de calorii. Zahar, cafea si cate alte ingrediente care te pot face sa te simti bine si sa te ingrasi fara sa simti. Ce ar fi sa te mai gandesti?
Renunta la rasfat si bea un espresso simplu. Poti adauga si o lingurita de miere daca vrei sa il transformi in desert. Oricum, cafeaua nu ar trebui sa fie pasiunea ta vara! Poate sa iti creasca tensiunea care este si asa marita de temperaturi…

6. Inghetata si iaurt
Cum sa nu mananci inghetata vara? Ce te poate racori mai bine de atat? Nimeni nu zice sa te abtii, dar pregateste-te afli ceva care te-ar putea face sa mai cumpanesti decizia! O singura cupa de inghetata are 150 de calorii!
Ce ar fi sa inlocuiesti inghetata cu un iaurt rece, racoros, fara grasimi? Daca alegi iaurtul cu fructe nici ca vei simti diferenta! In plus, nu vei acumula mai mult de 60 de calorii la portie! Daca e absolut necesar sa mananci inghetata, citeste cu atentie ce scrie pe ambalaj. Cate grasimi, cate calorii si cat zahar. Poate ca merita sa te mai gandesti…
Fii atenta la tot ce mananci. Evita produsele deja preparate, ai incredere doar in ceea ce faci tu! Cand e vorba de dieta ta, trebuie sa fii exigenta! Incepe chiar acum sa schimbi regulile!

 

Sursa: Dieta de vara: 6 greseli frecvente