Sunteti in categorie: Cariera

La vanatoare de joburi

vanatoare de joburi, cum sa gasesc job, cum sa gasesc servicium sfaturi de cariera, sfaturi pentru cariera, sfaturi pentru a gasi serviciu, cum sa iti gasesti serviciu, cum sa gasesti job repede
Ai fost nevoita sau ai decis sa stai departe de serviciu pentru o perioada mai lunga si nu te simti competitiva acum, cand e momentul sa “reintri” in actiune? Nu iti cultiva tendinta spre scenarii pesimiste! Asa cum ai obtinut primul job, asa vei obtine un altul acum! Ai nevoie doar de atitudinea potrivita si sa stii unde sa cauti.

Zilele de cautari zadarnice – un mit!
Ai senzatia ca printre toate job-urile scoase la oferta niciunul nu este pentru tine, ca esti sub-calificata sau ca nu gasesti ceva care sa te stimuleze profesional? Adopta atitudinea unui vanator si stai la panda! Majoritatea posturilor bune se ocupa de catre candidati care au auzit de oportunitate... si nu prin anunt la ziar!

Pregateste-ti armele!
Inainte sa iti cauti un job nou, aduna informatii despre tine: referinte de la fostii sefi, un sumar al abilitatilor si punctelor tale forte, o privire obiectiva asupra ariilor ce necesita dezvoltare… toate aceste date iti vor fi de folos atunci cand vine momentul sa fii convingatoare in cursul unui interviu.
Inventariindu-ti atuurile, realizarile si minusurile poti si sa afli cu mai multa acuratete ce tip de job ti se potriveste si astfel campul tau de cautare se restrange simtitor la unul sau doua domenii de activitate.

Concentreaza-te asupra surselor de calitate!
Nu-ti depune CV-ul oriunde, ci doar in locuri in care chiar ai vrea sa lucrezi. In aceasta etapa este preferabil sa iti economisesti energiile si sa le canalizezi spre un scop la care tii foarte mult. Cauta cel mai bun site de job-uri si da anunta la cele mai citite ziare, nu-ti trimite CV-ul la intamplare peste tot!

Continua-ti cautarile!
Cand iti cauti un job nou nu cauta doar in locurile cele mai evidente. Ocaziile cele mai bune nu sunt mereu in locurile cele mai frecventate. Poti sa iti depui CV-ul pe un site si sa astepti sa fii contactata, sau poti afla, intr-o discutie la sauna, ca amica ta isi deschide o afacere si ca are nevoie de genul de experienta pe care tu o detii.
Daca iti doresti foarte mult sa lucrezi intr-un loc anume, fii tu cea care contacteaza firma si fa-le o oferta! Nu te astepta ca ocaziile sa vina singure la tine, creeaza-le!
Ca orice vanatoare, si vanatoarea de job-uri este una care se soldeaza si cu insuccese uneori, dar nu trebuie sa iti pierzi hotararea. Invata din greselile de pana acum si perfectioneaza-ti modul in care te prezinti pe piata muncii! Daca gandesti in mod sistematic ca o persoana de succes, vei deveni una!

 

Sursa: La vanatoare de joburi