Sunteti in categorie: Gastronomie

Reteta oua de ciocolata

reteta de oua de ciocolata, retete de paste, oua de ciocolata,Retete pentru Paste, Retete de Pasti, retete pascale, retete masa de Paste, Sfintele Paste, mancare pentru Pasti, ce mancam de Paste, oua de ciocolata, cum se fac ouale de ciocolata pentru Paste
Iti place ciocolata? Atunci cu siguranta vrei sa incerci o reteta de Paste care se prepara cu multa ciocolata. Ouale de ciocolata sunt un desert care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Paste a niciunei familii.
Pentru acest Paste, eLady iti prezinta o reteta cu un rezultat... delicios!

Retete pentru Paste: Oua din ciocolata: ingrediente
Pentru a prepara aceasta reteta de Paste nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, insa rezultatul este delicios.
- 300 grame ciocolata (cu un procent mare de cacao, preferabil ciocolata neagra)
- glazura pentru a orna ouale
- opt forme de oua (se gasesc in comert).

Retete pentru Paste: Oua din ciocolata:
Cum se prepara ouale de ciocolata
Aceasta reteta de oua de ciocolata poate fi preparata de oricine, pentru ca nu este deloc complicata. Pentru ca tu sa poti gati mai usor oua de ciocolata ti-am impartit pe etape modul de preparare a acestora.
1. Sterge formele de ou cu un servetel sau cu un prosop de bucatarie. Apoi unge-le cu putin ulei de floarea-soarelui. Formele de oua se tapeteaza pentru ca ouale de ciocolata sa se desprinda usor.
2. Ciocolata trebuie incalzita si apoi se lasa sa se raceasca. Ciocolata se topeste pe o baie de aburi. Se pune o oala cu apa la fiert si deasupra ei se pune un vas de ena in care se gaseste ciocolata rupta in bucati mici. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena.
3. Cand ciocolata s-a mai racit putin se ia cu lingura din compozitie si se pune in formele de ou. Ciocolata trebuie pusa cu grija in forme pana cand acestea s-au umplut.
4. Dupa 20 de minute, ouale se desprind cu grija din forme si se pun pe o tava.
5. Pentru a le orna, se pune fiecare ou intr-o ceasca si se glazureaza. Apoi, dupa ce s-a intarit glazura ouale se pot inveli in celofan sau hartie colorata rosie, ca doar este vorba de o reteta de Paste, si se lasa la rece. Pofta buna!

 

Sursa: Reteta oua de ciocolata