Sunteti in categorie: Relatii & Sex

Si Fat-Frumos cheleste si trage parturi, si Ileana-Cosanzeana se ingrasa. Si amandoi imbatranesc.

si_fatfrumos_cheleste_si_trage_parturi_si_ileanacosinzeana_se_ingrasa._si_amandoi_imbatranesc_400
V-ati intrebat vreodata de ce numarul barbatilor care isi parasesc sotiile este mai mare decat al sotiilor care isi parasesc barbatii? Eu am inceput sa imi pun serioase semne de intrebare asupra a ce inseamna cuplul in zilele noastre de cand familii pe care le credeam indestructibile au inceput sa se faca bucati mai repede decat isi da o centurista hainele jos de pe ea in masina in care se urca noaptea pentru una mica si pentru un selfie cu botul tuguiat in masina clientului, ca sa ii moara toti dusmanii de ciuda.

Cei mai multi barbati aduc drept motiv suprem am hotararii lor de a-si parasi familille faptul ca sotia s-a schimbat. S-a delasat. S-a ingrasat. De fiecare data cand aud astfel de “argumente imbatabile” imi vine sa ma iau cu mainile de cap. Pentru simplul motiv ca cei mai multi dintre noi nu constientizam faptul ca asemenea afirmatii sunt doar incercari ridicole de a motiva un adevar suparator: trecerea timpului.

Cand doi parteneri petrec ani multi unul langa celalalt se pot intampla doua lucruri: ori sa se iubeasca mai mult, ori sa vada in celalalt esecul, neimplinirea visului avut la inceputul casniciei. Dar nu despre primul lucru vorbim aici, ci despre a doua situatie. Situatia in care el nu intelege ca timpul a trecut pentru amandoi. Dar pentru ca ea a mai facut si vreun copil sau doi, nu mai are energia lui. Si nici atat de mult timp liber ca el.

O femeie nu isi paraseste sotul pentru ca el trage parturi in prezenta ei (in fata amantei nu ar indrazni in veci!). Nu il paraseste pentru ca a inceput sa faca burta. Unei femei faptul ca barbatului pe care l-a ales i se rareste parul nu este motiv de despartire. Si nici ca lui incepe sa ii atarne, la fel ca ei, carnea, iar nu este un motiv serios sa isi destrame familia.
Femeile stiu ca indiferent cat s-ar ingriji amandoi, anii trec si tineretea nu este vesnica. Dar in mod ciudat, barbatilor li se pare mult mai des decat femeilor ca ei merita o partenera ca o papusa Barbie, pe cand femeilor arareori pe trece prin cap ca ele merita un Ken. Si in loc sa vada ceea ce au construit impreuna, greutatile pe care le-au depasit, realizarile avute impreuna, familia pe care au construit-o, barbatul in cauza vede doar ca sotia lui a imbatranit si s-a ingrasat.
Si in loc sa se uite si la el in oglinda, isi priveste ochi critici nevesta si considera ca ei i-a expirat termenul de valabilitate.
Insa adevarul este altul. Si Fat-Frumos cheleste si trage parturi, si Ileana-Cosanzeana se ingrasa. Si amandoi imbatranesc.

 

Sursa: Si Fat-Frumos cheleste si trage parturi, si Ileana-Cosanzeana se ingrasa. Si amandoi imbatranesc.