Sunteti in categorie: Bebelusi si Copii

Ce lucruri nu trebuie ignorate atunci cand ai un bebelus

bebelusi, alimentatia femeii care alapteaza, vitamine pentu bebelusi, pompa de san, sfaturi pentru mamici, sfaturi pentru proaspetele mamici, bebei, sugari
După ce naşti, toată atenţia ta se îndreaptă asupra bebeluşului. O atitudine normală, de altfel, pentru că aceasta este o trăsătură definitorie pentru o mamă.
Însă, complementară cu grija pentru copil este şi cea pentru noi, pentru sănătatea sau îngrijirea noastră, pentru că starea noastră va influenţa, fizic şi mental, şi starea lui.
Aşadar, nu trebuie să pierdem din vedere anumite lucruri care ţin de sănătatea ta şi a copilului tău.

Aportul de vitamine
Chiar dacă în perioada imediată de după naştere eşti supravegheată îndeaproape din punct de vedere medical, trebuie să fii atentă şi în următoarele luni la starea ta de sănătate. O situaţie nouă în viaţa ta poate fi destul de solicitantă fizic şi intelectual, iar nivelul vitaminelor ar putea scădea. De aceea, trebuie să faci controale medicale mai dese şi să ţii o dietă care să îţi asigure un nivel bun de vitamine şi minerale.

Sport!
„Fac suficient sport de când cel mic a început să meargă singur şi trebuie să îl urmăresc în permanenţă”, vei spune tu. Însă activitatea fizică are efectele dorite atunci când este realizată „strategic”. Spre exemplu, dacă te simţi deja extenuată, nu are sens să lucrezi la sală la aparate, ci mai degrabă să practici yoga sau înot, pentru că ele te vor ajuta să te relaxezi şi să lucrezi mai multe grupe de muşchi.

Sănătatea ta
Pe timpul lactaţiei, trebuie să fii atentă la mai multe lucruri de care depinde atât sănătatea ta, cât şi a copilului tău. Spre exemplu, dacă există momente în care nu îţi poţi alăpta copilul (pentru că eşti la serviciu, ori pentru că sânii sunt prea inflamaţi sau multe alte motive), este bine să ai mereu la îndemână o pompă pentru sân. Altfel, rişti să faci febră sau alte complicaţii şi nici laptele rezultat prea târziu nu mai este sănătos pentru copil. Cei de la Philips au, spre exemplu, o pompă electrică pentru sân extrem de uşor de folosit, în caz că te intimida ideea că ar fi o activitatea inconfortabilă.

Liniştea
Şi nu în ultimul rând, nu uita de liniştea ta. Ştim că asta e greu de păstrat şi că vei intra într-o vrie aproape imposibil de oprit, însă, din când în când, trebuie să îţi faci timp pentru câteva momente în care te linişteşti, te odihneşti şi înlături orice tensiune, pe care ai putea să o transmiţi şi bebeluşului tău.

 

Sursa: Ce lucruri nu trebuie ignorate atunci cand ai un bebelus