Sunteti in categorie: Frumusete

Cel mai bun tratament impotriva ridurilor este la indemana tuturor!

cel_mai_bun_tratament_impotriva_ridurilor_este_la_indemana_tuturor_400
Cum sa eviti aparitia ridurilor? Nu, nu trebuie sa dai sute de lei pe creme-minune! Nu trebuie sa scheltuiesti mii de euro pe liftinguri si pe tratamente care sa iti tina tenul ca de portelan! Secretul este la indemana tuturor!
In fiecare clipa pierdem apa din pielea noastra atunci cand transpiram si prin evaporarea de suprafata. Si este si mai grav pe masura ce imbatranim, pentru apei ii vine tot mai greu sa intre in celulele noastre. Cand corpul nostru nu are destula apa, el trebuie sa acorde prioritate in utilizarea ei si el acorda intotdeauna prioritate organelor vitale, cum ar fi inima, ficatul, creierul si plamanii. Pentru corpul noastru pielea nu este considerata a avea prioritate ridicata in comparatie cu organele interne, asa ca iti dai seama ce se intampla.. Deshidratarea cronica este legata de pielea uscata, de aparitia prematura de riduri si alte probleme de piele si nu numai. Cum pielea reflecta starea de sanatate a celulelor, daca celulele sunt sanatoase, pielea noastra va fi supla si stralucitoare.  Dar daca nu?

Care este cauza pielii deshidratate?
Atunci cand corpul tau nu are suficienta apa pentru a inlocui ce pierde pe tot parcursul zilei, vei deveni deshidratata. Deshidratarea este cauzata de un insuficient aport de apa in corp, din cauza unei boli sau pentru ca pur si simplu nu bei suficienta apa! Diareea severa (acuta) determina de asemeni, deshidratare. Daca ai febra cauzata de o boala, poti deveni deshidratata. Cu cat mai mare febra, cu atat mai rea deshidratarea. Din moment ce pierzi apa si atunci cand transpiri, transpiratia excesiva provoaca, de asemenea, deshidratare.

Ce legatura are apa cu aparitia ridurilor?
Cand nu bei suficienta apa, celulele devin deshidratate, pielea devine uscata, se descuameaza  si apar imediat ridurile. Ridurile apar pentru ca pielea isi pierde elasticitatea. Acest lucru se datoreaza lipsei de mobilitate a apei in interiorul corpului. Colagenulul preamarit de reclame ca adjuvant in prevenirea ridurilor este alcatuit in cea mai mare parte din apa. Cand colagenul este insuficient hidratat, ridurile incep sa se formeze pe suprafata pielii... Asa ca degeaba dai o multime de bani pe crème antirid scumpe, daca nu bei apa destula!

Ce anume provoaca deshidratarea pielii si aparitia ridurilor
In primul rand faptul ca nu bei apa suficient. Nu uita ca zilnici trebuie sa bei cel putin 2 litri de lichide, mai mult chiar in zilele caniculare.
Curatarea tenului cu sapunuri dure, scruburile abrazive contribuie si ele la deshidratarea pielii si la aparitia prematura a ridurilor. Deci, ce e de facut?

Cum sa eviti aparitia ridurilor
- In primul rand bea apa! Fa-ti un obicei in a avea tot timpul la indemana o sticla de apa sau ceai de plante de 2 litri si bea doar din ea pentru a sti mereu daca te-ai hidratat suficient in ziua respectiva! Bea chiar si atunci cand nu iti este sete! Prin urina vei elimina toxinele din organism si iti ajuti corpul (si pielea!) pe doua parti! Dar, atentie, bea apa sau ceai, nu sucuri acidulate din comert, pline de E-uri, cofeina si coloranti artificiali! Si fereste-te de alcool, pentru ca si el provoaca deshidratare cum nu iti imaginezi!
- Curata-ti tenul in mod regulat cu un demachiant bun. Suprasolicitarea pielii cu anumite substante cum ar fi peroxidul de benzoil, peroxid de hidrogen si acid retinoic poate provoca leziuni ale pielii. Limiteaza folosirea cosmeticelor care au in compozitie aceste substante pentru a evita aparitia ridurilor cauzate de deshidratare.
- Nu abuza de exfoliere! Pielea ta nu are nevoie de o exfoliere atat de des pe cat ai putea crede. Pielea ta va deveni, de asemenea, deshidratata, daca ii lipseste umiditatea. Asa ca ca foloseste creme hidratante de buna calitate.

 

Sursa: Cel mai bun tratament impotriva ridurilor este la indemana tuturor!