Sunteti in categorie: Povesti

Cele opt minciuni ale unei mame

cele_8_minciuni_ale_unei_mame_400
Aceasta este o poveste emotionanta de dragoste. Dragostea unei mame pentru copilul ei. O poveste care arata cum un parinte se va sacrifica pe sine pentru copilul lui, ca sa il protejeze de saracie si sa ii faca un viitor. Sacrificiile mamei nu au trecut neobservate si copilul ei ajuns la maturitate a inteles "minciunile" pe care mama le-a spus din dragoste si devotament.

Cele opt minciuni ale unei mame (autor necunoscut)
Povestea a inceput atunci cand eram copil. Provin dintr-o familie saraca. Noi nu am avut niciodata suficienta mancare. De multe ori mama imi dadea bucata ei de paine si imi spunea: "Mananca  tu, copile. Mie nu mi-e foame.”
Aceasta a fost prima minciuna a mamei.

Cand am mai crescut, mama mea a renuntat la timpul liber pentru a face curat in casa unui macelar, care ii mai dadea din cand in cand oase cu putina carne pe ele. Mama le fierbea si facea supa. Alegea cu mare grija bucatelele de carne fiarta si mi le punea mie in farfurie pe toate. De multe ori i-am spus sa manance si ea, dar ea refuza imediat spunand: "Mananca carnea, copile. Mie nu-mi place carnea deloc."
Aceasta a fost a doua minciuna a mamei.

Apoi, pentru a avea bani ca eu sa merg la scoala, mama s-a apucat de croitorie, ca sa mai faca niste bani pentru a acoperi nevoile noastre. Intr-o iarna, m-am trezit din somn mea am vazut-o pe mama mea, care era treaza si cosea la lumina lumanarilor, ca sa nu ma trezeasca cu lumina si sa faca economie. I-am spus, "Mama, du-te la culcare, e tarziu. Maine dimineata trebuie sa mergi la munca." Mama a zambit si a spus: „Dormi tu, puiule. Eu nu sunt obosita."
Aceasta a fost a treia minciuna a mamei.

A venit ziua in care am terminat liceul. Mama si-a luat o zi libera de la serviciu ca sa vina cu mine cand imi iau diploma de bacalaureat. Era o zi cu o caldura infernala, soarele ardea puternic, dar mama mea a asteptat pentru mine in caldura aceea infioratoare cateva ore. Cand festivitatea s-a terminat, mama m-a luat in brate, m-a sarutat si mi-a dat o sticla mica cu apa pe care o avea cu ea. Vazand-o pe mama plina de transpiratie, am rugat-o sa bea ea. Mama a spus "Bea, copile. Mie nu imi este deloc sete! "
Aceasta a fost a patra minciuna a mamei.

Dupa moartea tatalui meu, saraca mama mea a trebuit sa joace rolul de parinte singur. Trebuia sa gaseasca bani pentru nevoile noastre cum putea. Viata familiei noastre a fost si mai grea. Nu a existat nici o zi fara suferinta. Starea familiei noastre se inrautatise, asa ca  rudele si vecinii ii spuneau adesea mamei mele sa se casatoreasca din nou. Un vecin mai instarit, vaduv si fara copii o placea pe mama si a cerut-o de sotie. Dar mama era incapatanata si nici nu a vrut sa auda, nici cand si eu i-am spus ca ar trebui sa isi refaca viata : "Eu nu am nevoie de dragoste." a spus mama.
Aceasta a fost a cincea minciuna a mamei.

Dupa ce mi-am terminat studiile si am gasit un loc de munca, a venit timpul ca batrana mea mama sa se pensioneze. Dar ea nu a vrut sa auda. A mers in piata in fiecare dimineata, incercand sa vinda legumele pe care le cultiva in mica noastra gradina, pentru a-si acoperi cheltuielile. Eu lucram intr-un alt oras si de multe ori i-am trimis bani sa o ajut, dar ea nu a acceptat niciodata banii. De fiecare data i-a trimis inapoi la mine. De fiecare data imi spunea: "Pune banii astia deoparte. Eu am destui bani."
Aceasta a fost a sasea minciuna a mamei.

Dupa ce am terminat facultatea, m-am inscris la master, care mi-a fost finantat de firma la care munceam, prin intermediul unui program de burse. Aveam si un salariu bun si am vrut sa o ajut pe mama mea se bucure de viata, sa o trimit la o statiune balneara pentru odihna si tratament. Dar mama mea minunata nu a vrut nici atunci sa isi deranjeze copilul. Ea mi-a spus, "Eu fac foarte bine, nu am nevoie de vacante si nici de mers la bai, la tratament."
Aceasta a fost a saptea minciuna a mamei.

La batranete, mama s-a imbolnavit grav de cancer si a trebuit sa fie internata intr-un spital. Locuiam departe, dar m-am dus imediat acasa pentru a o vizita pe mama mea draga. Era foarte slabita, aproape ca nu se mai vedea  in pat dupa operatie. Mama, imbatrantita si obosita, se uita la mine cu dragoste. A incercat chiar sa-mi zambeasca, dar se vedea ce eforturi facea. Era clar ca sfarsitul nu era departe. Mama arata atat de fragila si slaba... M-am uitat la mama mea, cu lacrimile curgandu-mi pe obraji. Imi tremura inima vazand-o pe mama in aceasta stare. Dar mama, cu  glas stins, mi-a spus "Nu plange, copile. Nu ma doare deloc. "
Aceasta a fost a opta minciuna a mamei. Ultima ei minciuna. Dupa ce a spus aceste cuvinte, draga mama mea a oftat si a inchis ochii pentru totdeauna.

Distribuie aceasta poveste emotionanta de dragoste a unei mame! Si nu uita ca ai doar o singura mama!

 

Sursa: Cele opt minciuni ale unei mame