Sunteti in categorie: Regim si Diete

De ce ajuta soia la slabit

de_ce_ajuta_soia_la_slabit_400
Milioane de oameni cheltuie anual sume de bani imense pe produse dedicate slabitului iar omenirea continua sa fie mai grasa ca niciodata. Cu cat inaintam in varsta, cu cat facem mai putin sport cu atat procesul de slabire devine mai lent. Alimentele super-procesate, mancarea de fast-food, tot ce inseamna junk-food, sucurile carbogazoase, dulciurile, toate ne ingrasa. Solutia vine din Asia: soia. In timp ce o dieta usoara combinata cu exercitii fizice reprezinta cea mai buna solutie impotriva kilogramelor in plus, soia se dovedeste a fi planta cu efecte deosebite asupra procesului de slabire.
Un numar semnificativ de cercetari sustin faptul ca consumul de soia ajuta la slabit. Soia asigura un aport de proteine bunem si are si un continut scazut de grasimi.
Atunci cand soia este folosita in dieta, ea poate fi un partener ideal avand o serie intreaga de proprietati care ajuta la slabire, accelerand procesul de pierdere a kilogramelor in plus.

De ce ajuta soia la slabit
1) Proteinele aflate in soia dau senzatia de satietate pentru mai mult timp. Recente studii medicale arata ca substantele aflate in soia inlesnesc transmiterea mesajului de satietate de la stomac spre creier. Soia reduce senzatia de foame dintre mese si dupa ora 6 seara.
2) Soia are un continut scazut in carbohidrati. Soia poate intra atat in compozitia dietelor bogate in proteine cat si in compozitia celor cu continut scazut de carbohidrati.
3) Proteinele din soia au index glicemic scazut. Consumul de soia nu ridica nivelul glicemiei rapid dupa ce a fost consumata. Acest aspect previne supra secretia de insulina.
4) Proteinele aflate in soia sustin eforturile fizice si psihice oferind organismului energia necesara.
5) Amino acizii din soia joaca rolul de combustibil ce produce energia de care are nevoie organismul.
6) Soia elimina anumiti hormoni anabolizanti care ajuta la formarea muschilor.
7) Soia mareste rezistenta organismului in timpul efortului fizic.
8) Soia ajuta la recuperarea organismului dupa epuizarea fizica.
9) Soia mentine sanatatea sistemului cardio-vascular.
10) Soia ajuta organismul in lupta cu radicalii-liberi.

Deci, data viitoare cand te vei simti fara energie incearca soia - un produs cu un continut scazut de carbohidrati si cu index glicemic scazut. Recente studii de laborator au dovedit faptul ca soia stimuleaza formarea tesutului conjunctiv, reducand efectele nocive ale razelor ultra - violete cauzate de expunerea la soare.

 

Sursa: De ce ajuta soia la slabit