Sunteti in categorie: Fitness

Exercitii pentru mobilitate articulara

Exercitii pentru mobilitate articulara
Persoanele (indiferent de varsta) cu o mobilitate articulara buna si care prezinta amplitudine, tinuta expresiva, dau senzatia de usurinta in miscare si invata mai usor exercitiile fizice. Dar cum mobilitatea scade odata cu imbatranirea organismului, este necesar sa ne dezvoltam mobilitatea in tinerete, iar ulterior sa lucram la mentinerea ei. Devenind mai mobile, vei dori mai mult sa practici exercitii de gimnastica. Te vei admira si vei descoperi cat esti de gratioasa si de feminina.

Exercitii pentru mobilitate articulara
Facand exercitii pentru mobilitate articulara combati rigiditatea, anchilozarea, durerea in miscare sau in pozitiile stationare de lunga durata.
1. Stand cu bratele ridicate si cu palmele lipite, intinde bratele in directia verticala, drept deasupra capului, putin pe spate. Inspira cand ridici bratele, expira cand le cobori. Mentine pozitia 5-10 secunde.

2. Pentru intinderea zonei umarului si a mijlocului spatelui, ridica cotul peste piept, indreptandu-l catre umarul opus. Mentine aceasta pozitie timp de 10 secunde.

3. Un exercitiu pentru triceps si umar. Cu bratele ridicate deasupra capului, tine cotul mainii drepte si apoi impinge-l usor in jos, inapoia capului. Exercitiul trebuie facut lent. Mentine pozitia timp de 15 secunde. Executa exercitiul pentru ambele brate.

4. Din sezand pe genunchi si pe calcaie, rotunjeste spatele si adu umerii mult inainte, bratele fiind indoite cu coatele lateral, iar palmele pe talie. Indrepta spatele, tragand umerii inapoi, odata cu coatele, apropie omoplatii si ridica barbia. Se executa de 10 ori.

5. Din pozitia sezand cu picioare departate si trunchiul drept, apuca bastonul aflat la spate (sau un prosop apucat de margini si bine intins). Efectueaza o aplecare spre fata odata cu ridicarea bratelor sus. Revino in pozitia initiala. Executa de 10 ori.

6. Din pozitia fandat inainte (cu piciorul drept indoit in fata si celalalt picior intins in spate), palmele le sprijini pe sol, executa arcuiri, presand sezutul spre sol. Apoi deplaseaza greutatea pe piciorul din spate, indoind piciorul stang si intinzandu-l pe celalalt cu varful indoit. Arcuieste, presand trunchiul pe piciorul din fata. Executa de 10 ori cu fiecare picior.

Pastreaza-ti mobilitatea si feminitatea cu aceste exercitii, indiferent de varsta pe care o ai!

 

Sursa: Exercitii pentru mobilitate articulara