Sunteti in categorie: Regim si Diete

Cum sa treci cu bine peste faza de platou

Cum sa treci cu bine peste faza de platou
Continui de ceva vreme dieta ta, dar nu ai mai slabit un kilogram. Ai intrat in faza de platou. Faza de platou este cea mai periculoasa faza cand tii o dieta pentru ca daca vezi cateva zile la rand ca nu ai dat jos nici un gram, ai multe sanse sa crezi ca dieta nu mai functioneaza si o vei abandona. Ce poti face pentru a depasi acest platou frustrant, generator de nervi si stres suplimentar? eLady are cateva solutii eficace pentru tine.

Cum treci cu bine peste faza de platou
1. Cum treci cu bine peste faza de platou: Fii rabdatoare si tine-te in continuare de dieta!

Corpului ii trebuie cateva luni bune, pentru a se adapta la noua rutina. Fii constanta si nu ceda! Chiar daca procesul a devenit mai lent, poti fi convinsa ca esti pe calea cea buna!
Mai mult, incearca sa te concentrezi la tabloul general. Poti fi mandra de faptul ca ai facut cateva schimbari sanatoase in viata ta. Corpul tau trece acum printr-o perioada de acomodare, dar vei vedea din nou rezultatele…

2. Cum treci cu bine peste faza de platou: Zambeste!
Fii fericita! O stare buna de spirit promoveaza scaderea in greutate! Fa lucruri care iti plac. In nici un caz nu te apuca sa mananci pentru ca "oricum nu conteaza". Risti sa ai un acces de mancat compulsiv datorita stresului provocat de mentinerea greutatii si vei face si mai rau!

3. Cum treci cu bine peste faza de platou: Nu exagera cu restrictiile calorice!
Asigura-te ca nu uiti piramida alimentatiei, pentru a avea o dieta echilibrata si mai asigura-te ca mananci suficient! Teoretic, ar trebui sa consumi cam 1.200 de calorii zilnic si sa pierzi in greutate. Daca vei manca mai putin, in scurt timp iti vei incetini metabolismul si desi te vei infometa, organismul va stoca grasime in loc sa scape de ea.

4. Cum treci cu bine peste faza de platou:  Bea cat mai multa apa!
Bea apa! Supra-hidrateaza-te! Apa iti va da un sentiment de satietate! Bea cat mai multa apa si ceaiuri. In plus, cand esti la dieta, tenul are tendinta sa se rideze. Apa insa te va tine departe de riduri! Citeste Cel mai bun tratament impotriva ridurilor este la indemana tuturor!

5. Cum treci cu bine peste faza de platou: Evita sa iei gustari seara sau noaptea!
Limiteaza-ti gustarile, mai ales dulciurile! Cel mai bine ar fi sa le excluzi de tot! Nu mai manca dupa cina si, mai ales, nu manca niciodata inainte de a te duce la culcare.

6. Cum treci cu bine peste faza de platou: Ridica greutati!

Daca vei incepe un program de ridicare a greutatilor, vei capata masa musculara, care ajuta la cresterea ratei metabolismului. Nu inseamna neaparat sa te umpli de muschi, nu ai de ce te teme, femeile nu patesc asa ceva in mod natural. Si asigura-te ca folosesti greutati destul de usoare (cele de 0,5 kg sunt cele mai eficace), cu miscari rapide!

7. Cum treci cu bine peste faza de platou: Ignora cantarul!
Scapa de cantar, poti sa-l si ascunzi! La aceeasi greutate, o persoana poate sa fie plina de muschi (care cantaresc mai greu), sau plina de sunculite (mai multe si mai usoare). Pur si simplu, nu te mai gandi la cantar ca la o unealta buna pentru a te masura, si continua dieta. Daca tot vrei sa vezi schimbarea, foloseste-te de un metru de croitorie. Desi numarul de kilograme nu se schimba, este posibil sa vezi ca centimetrii scad! Asta pentru ca inlocuiesti grasimea cu masa musculara.

8. Cum treci cu bine peste faza de platou: Pastreaza varietatea!
Incearca sa nu repeti acelasi program de fitness de prea multe ori la rand. Corpul fiecaruia dintre noi e diferit, asa ca am face bine sa il tratam diferit, poate chiar in fiecare zi; bicicleta, jogging, inot – incearca orice iti creste rata de bataie a inimii. Poti chiar opta pentru o muzica super-vesela si o ora de dans, in sufragerie…

9. Cum treci cu bine peste faza de platou: Refuza orice bauturi racoritoare!

Daca continui sa le bei, chiar renuntand la orice altceva, iti va fi tare greu sa scazi in greutate!

10. Cum treci cu bine peste faza de platou: Nu mai numara caloriile!
Inceteaza a tine diete si treci la “silueta” de vara! Dietele sunt bazate pe restrictii. Cu modificarea alimentatiei, insa, poti sa te alimentezi pana la saturatie, intr-un mod sanatos, fara sa masori portii sau sa numeri calorii!

 

Sursa: Cum sa treci cu bine peste faza de platou