Sunteti in categorie: Fitness

Programul de jogging pentru o luna

programul_de_jogging_pentu_o_luna_400
Incalta-ti pantofii de sport, leaga-ti cu nadejde sireturile! Incepand de azi, vei face cel mai bun lucru posibil pentru silueta, inima, plamanii si starea ta de spirit: vei alerga! Si nu doar ca iti vei imbunatati starea de sanatate, dar vei slabi cel putin 3-4 kilograme, vei arata mai supla si veti avea cu totul alta postura si alt tonus!

Programul de jogging pentru o luna: Pregatire

- ai nevoie de pantofi de sport comozi
- alege un loc sigur in care sa alergi
- daca alergi de-a lungul soselei, este bine sa inaintezi cu fata spre masinile care vin din sens opus, pentru a te putea feri la nevoie
- nu asculta muzica in timp ce alergi; este important sa auzi zgomotele din jurul tau si sa alergi in ritmul tau propriu
- incalzeste-ti si intinde-ti musculatura inainte si dupa fiecare antrenament, pentru a-i mentine flexibilitatea si a preveni accidentarile.

Programul de jogging pentru o luna: Program zilnic
Ziua 1. Sper ca ai dormit bine, pentru ca azi te asteapta o zi grea. Incepi sa te antrenezi serios. Poti alerga 1 km, poti merge in ritm alert sau poti sa le combini. Important este sa te tii bine. Adica cu spatele drept, fruntea sus si privirea inainte. Si nu uita de respiratie la 3 pasi.

Ziua 2. Azi ai 1 zi libera. Odihna este la fel de importanta ca antrenamentul, mai ales pentru incepatori. Sa nu-ti imaginezi ca este o zi pierduta. Musculature ta are nevoie de repaus pentru a se reface si a deveni mai puternica. Altfel nu poti sa progresezi. Deci, odihneste-te!

Ziua 3. Alearga 1 km. Daca reusesti sa-ti controlezi respiratia, totul devine mai placut si mai usor.

Ziua 4. Alearga 1 km. Daca viata ti se pare monotona, incearca sa-i dai tu putina culoare. Imbraca-te colorat, acopera-ti capul cu o sapca fistichie si… alearga.

Ziua 5. Durerile din partile laterale ale abdomenului sunt in general provocate de digestie. Ai mancat fie prea mult, fie prea aproape de ora de alergare. Este suficient sa reduci ritmul alergarii si sa-ti masezi usor zona dureroasa. Trebuie sa-ti revii pentru ca ai de strabatut aceeasi distanta ca si ieri: 1 km.

Ziua 6. Nu gasesti telecomanda televizorului? Nici nu trebuie. Fa o plimbare lunga, de 1 ora, prin parc sau prin imprejurimi. Si pentru ca totul sa fie “fun”, ia cu tine un aparat de fotografiat.

Ziua 7. Stiai ca alimentele cu un continut mare de apa, precum fructele si legumele, te satura si inlatura senzatia de foame? Deci, da o raita prin piata si cumpara tot ce-ti doreste inima. Pofta buna! Nu uita sa alergi 1 km!

Ziua 8. De azi inainte adauga 50 de abdomene in programul de antrenament. Si ce-ar fi sa incepi sa alergi 1 km si jumatate?

Ziua 9. Daca te-au ros pantofii, protejeaza-ti rana cu un plasture special si poarta ciorapi de bumbac. Cel mai bine ar fi sa iei astazi o pauza si sa lasi rana sa se vindece. Dar cele 50 de abdomene nu trebuie sarite!

Ziua 10. Lipsa de chef, anxietatea si depresiile nu trebuie sa te opreasca din antrenamentul tau. Dimpotriva, alergarea si mersul pe jos favorizeaza eliberarea de endorfine, care induc o stare de energie si buna dispozitie. 1 ora de mers in ritm alert te scapa de gandurile negre.

Ziua 11. Nu uita sa te hidratezi. Stiu ca este greu sa cari cu tine o sticla de apa, dar te poti opri la primul chiosc sa-ti cumperi una. Cere apa plata, nu foarte rece. 1,5 km de alergat.

Ziua 12. Esti mai greoaie ca de obicei? Nicio problema. Important este sa parcurgi toata distanta - 1,5 km - si sa mentii constant ritmul alergarii.

Ziua 13. Plimba-te 60 de minute.

Ziua 14 . Cauta pe iDieta.ro “tipsuri” care sa te motiveze si sa-ti faca antrenamentul mai atragator. Astazi iei o pauza de refacere, dar mai adauga 10-20 de abdomene la cele 50 initiale.

Ziua 15. Alearga 2 km. Stiu ca poti!

Ziua 16. Alearga 2 km. Dupa antrenament incearca un nou exfoliant de corp. Apoi, maseaza-ti intregul corp cu o lotiune hidratanta. Nu-i asa ca te simti fantastic?

Ziua 17. Daca te plictisesti in timpul alergarii, joaca cateva jocuri de memorie: de exemplu, sa-ti amintesti numele si chipurile tuturor colegilor din liceu. Alearga 2 km.

Ziua 18. Te simti putin cam ametita? Nu ai dormit bine azi-noapte? OK. Azi rezuma-te la un mars fortat. Nu uita sa bei mai multa apa ca de obicei. Organismul tau trebuie sa “spele” toxinele.

Ziua 19. Sper ca folosesti protectie solara ori de cate ori iesi din casa. Este important sa alegi o formula rezistenta la apa, cu SPF cel putin 15. Alearga 1 km si plimba-te 1 ora prin imprejurimi.

Ziua 20. Stiai ca prin alergare arzi aproximativ 100 de calorii la fiecare 500 de metri? Iata un lucru care sa te faca sa te ridici din pat si sa alergi 2 km. 400 de calorii consumate!

Ziua 21. Cine a spus ca nu-ti poti satisface pofta de dulciuri? Important este sa nu contina multe grasimi si sa nu exagerezi cu cantitatile. In rest… astazi te relaxezi!

Ziua 22. Ai facut febra musculara? Dupa antrenament maseaza zona dureroasa cu gheata. Alearga 2 km si 250 de metri. Cui pe cui se scoate.

Ziua 23 . Mai adauga 10 abdomene. Astazi muncesti colaceii cu 80 de abdomene.

Ziua 24. Ce-ar fi sa-i cumperi partenerului tau o pereche de pantofi de sport si sa-l convingi sa-ti tina companie? Sau cel putin ar putea sa te astepte acasa cu un castron mare cu fructe proaspete. Gandirea pozitiva este secretul reusitei. Azi alerga 2,5 km.

Ziua 25. Esti foarte aproape de final. “Trage” tare si alearga cei 2,5 km.

Ziua 26. Carbohidratii complecsi (secara, cerealele integrale, orezul) sunt combustibilul ideal pentru alergatori. Alearga 2,5 km.

Ziua 27. Distreaza-te, plimba-te 1 ora prin parc.

Ziua 28. Astazi ai voie sa-ti faci de cap. Mergi cu rolele, mergi pe bicicleta, inoata… important este sa ramai in permanenta miscare.

Ziua 29. Alearga 2,5 km inainte sa mergi la serviciu. E o zi grea! Dar, trece…

Ziua 30. Te antrenezi deja de 1 luna! Meriti un tratament special. Ce-ai spune de o pedichiura si o sedinta de reflexoterapie la un salon dragut?

Ziua 31. Poti sa alergi 3 km? Incearca si ai sa vezi ca poti

Esti o invingatoare datorita consecventei cu care te-ai antrenat. Felicitari!

 

Sursa: Programul de jogging pentru o luna