Sunteti in categorie: Moda

Moda toamna-iarna 2015: Culorile in trend

 moda pentru toamna-iarna 2015/2016, moda toamna 2015, moda iarna 2015, moda iarna 2015-2016, tendinte in moda toamna iarna 2015-2016, trenduri moda iarna 2016
Negru. Cenusiu. Maro. Ne-am obisnuit cu o paleta cromatica mohorata, la fel ca zilele reci de toamna si iarna care urmeaza sa vina. Cu toate acestea, sezonul rece 2015 ne suprinde cu pete de culoare intense, combinatii cromatice delicate si imprimeuri neobisnuite pentru aceasta perioada a anului.

Moda toamna-iarna 2015: Culorile in trend - Verde albastrui, albastru petrol, verde smarald
Daca ar fi sa va descriu aceste culori intr-un singur cuvant, v-as spune doar atat: paunul. Imaginati-va aceasta pasare maiestuoasa si minunata sa coada, fabuloasa prin bogatia de culori stralucitoare, intense, si aveti in fata ochilor cele mai frumoase nuante pentru hainele din aceasta toamna. Daca le priviti cu atentie, aceste nuante sunt o succesiune de tonuri calde si reci: albastru, turcoaz inchis, albastru-verzui, verde smarald, verde cald…
Inlocuieste-ti, de exemplu, eternul palton negru cu unul albastru-petrol, si vei vedea ca vei simti nevoia sa inlocuiesti si pantalonii negri cu o rochie turcoaz inchis, un dres violet si pantofi gri. Cumpara-ti o geanta verde-albastrui, iar ea va scoate in evidenta orice tinuta bleumarin, gri sau indigo, atat de la moda pentru toamna-iarna 2015/2016.. Niste cercei turcoaz inchis se vor potrivi cu o rochie sau o tunica hippie inflorata sau cu imprimeuri paisley si un fular verde smarald.

Moda toamna-iarna 2015: Culorile in trend - Galben mustar si ocru
Inspirate de culorile frunzelor uscate, nuantele de galben cald inchis sunt o aparitie noua - desi cu ani in urma erau culori tipic autumnale in moda. Din pacate, ambele se potrivesc putinor femei, doar celor cu tenul auriu si cu reflexe aramii sau roscate in par.
Galbenul mustar este potentat in apropierea cenusiului, albastrului de Prusia, a violetului inchis si a verdelui jad, iar ocrul va imprumuta din caldura sa rosului, maroului tabac si visiniului.
Totusi, daca iti place galbenul mustar, cumpara-ti un palton sau o bereta in aceasta nuanta si vei vedea cum diminetile de toamna par mai insorite si vei si in tendintele de moda pentru toamna-iarna 2015/2016. Daca descoperi ca aceste nuante de galben te fac sa pari pamantie sau palida, poti folosi culoarea in jumatatea inferioara a corpului sau in accesorii (ciorapi grosi, pantofi, manusi din piele, curea).

Moda toamna-iarna 2015: Culorile in trend - Violet
Violetul, declinat in nenumarate nuante - de la liliachiu, mov levantica si ametist, pana la magenta, aubergine si purpuriu regal - este o culoare cu care ne-am obisnuit deja de vreo 2 ani. Atat de mult, incat se poate vorbi de saturatie - poate si din cauza ca, atunci cand se indragosteste de o nuanta sau un look, moda strazii din Bucuresti tinde spre exagerare.
Cu toate acestea, violetul este una dintre cele mai placute, mai elegante si mai versatile nuante, fiind atat de trendy in sezonul de moda pentru toamna-iarna 2015/2016.. Fiind o nuanta cu "temperatura" variabila, poate fi purtat de foarte multe femei - blonde, satene, brunete, roscate. Ceea ce il deosebeste de moda anilor trecuti sunt combinatiile cromatice mai soficate.
Poti, asadar, asorta violetul inchis cu bleumarin deschis, indigo, galben mustar si verde inchis, liliachiul cu albastru deschis, cu roz bonbon si bej palid, cu verde oliv si roz somon, movul clasic cu verde fistic si verde aqua iar movul pruna cu roz fuchsia inchis, verde aqua inchis si crem. Cand alegi o nuanta de violet, nu trece cu vederea faptul ca intensitatea ei va spune multe despre dispozitia ta sufleteasca. Nuantele deschise, pastelate vor da o nota de nostalgie tinutei tale, un aer subtil sentimental si retro, in timp ce culorile inchise si intense sugereaza opulenta, futurism si creativitate.

 

Sursa: Moda toamna-iarna 2015: Culorile in trend