Sunteti in categorie: Frumusete

Cum sa ai o piele perfecta folosind remedii naturale

cum_sa_ai_o_piele_perfecta_folosind_remedii_naturale_400
Sa ai o piele neteda, fara cusur este un vis pentru majoritatea femeilor (si pentru unii barbati chiar). Cu toate acestea, drumul spre perfectiune nu este asa de usor. Pielea noastra are de a face cu razele de soare, praf, murdarie, poluare in viata de zi cu zi. Pentru a adauga si mai mult stres, este asemenea „asaltat” cu o multime de cosmetice. Desi aceste produse sunt utilizate pentru a face mai frumoase, pe termen lung, acestea au un efect contrar asupra pielii. Dar pielea poate sa fie rasfatata si cu ajutorul unor masti faciale si alte tratamente de infrumusetare facute acasa, fara chimicale si parabeni.
In afara de utilizarea unora dintre aceste masti faciale de casa, exista anumite sfaturi pe care trebuie sa le urmezi pentru a mentine pielea departe de petele care apar cu varsta, de riduri, de cearcane si asa mai departe.
Este o realitate ca exista mai multe cai de atac pentru a lupta cu efectele negative pe care timpul si mediul inconjurator le are asupra pielii chiar stand acasa. Exista cateva metode simple care pot fi usor aplicate si folosite. Mai mult decat atat, ele sunt sigure si nu au efecte secundare, daca nu aveti o piele foarte sensibila. Dupa cum tu iti cunosti tenul cel mai bine, poti sti  cu siguranta ceea ce nu ti s-ar potrivi si ce tratament ar fi excelent. Cu aceasta nota, sa aruncam o privire la unele dintre cele mai eficiente remedii home made pentru a avea o piele impecabila.

Remedii de aplicat acasa pentru o piele fara cusur
cum_sa_ai_o_piele_perfecta_cu_miere_si_lamaie_400
Masca cu
miere si  lamaie
Mierea este un ingredient foarte frecvent folosite pentru diferite retete pentru piele. Mierea are proprietati antibacteriene si este buna pentru ingrijiea si hranirea tenului. Pentru a face aceasta masca de , se adauga doua lingurite de miere in sucul de la o jumatate de lamaie. Se amesteca bine si se aplica pe fata. Se spala fata cu apa dupa 20 de minute.
Lamaia functioneaza ca un inalbitor natural si ajuta pentru la ascunderea cicatricililor si petelor, oferindu-ti o piele impecabila. Repeta acest proces doua-trei ori pe saptamana. Dar daca ai orice cosuri sau taieturi pe piele, lamaia poate provoca usturimi!

cum_sa_ai_o_piele_perfecta_cu_banana_400
Crema de banane pentru fata

Bananele sunt surse bune de vitamine A si E, despre care se spune ca sunt componente esentiale pentru o piele sanatoasa. Aceste vitamine ajuta la decongestionarea pielii. Pentru a face aceasta masca de fata, ai nevoie de o banana piure, patru lingurite de miere, jumatate de cana de smantana, patru lingurite faina si trei lingurite de apa. Combina toate ingredientele cu exceptia apei. Odata ce acestea sunt amestecate, se adauga apa si incet, pentru a pastra  masca groasa. Aplic-o pe fata si spala-te dupa 10-15  minute. In acest timp banana va da o stralucire sanatoasa pielii, o va face moale si supla.

cum_sa_ai_o_piele_perfecta_folosind_cartofi_400
Cartoful te scapa de petele inestetice de pe fata

Cartoful este un inalbitor natural si o modalitate foarte buna de a scapa de pete intunecate pe piele, de culoare cafenie, arsuri provocate de soare, cicatrici, etc. Poti folosi fie suc de cartofi sau pur si simplu sa te freci cu o bucata de cartof crud pe fata. Indiferent de modalitatea aleasa, veti fi cu siguranta pe drumul cel bun daca vrei o piele ca de portelan. Ar trebui sa incerci acest tratament cu suc sau felii de cartofi zilnic pentru a ajunge la rezultatele dorite.

cum_sa_ai_o_piele_perfecta_folosind_mixtura_de_zahar_400
Mixtura de zahar, un scrub perfect

Zaharul functioneaza ca un exfoliant pentru piele si, astfel, este foarte bun pentru a o curata. Ia cantitati egale de zahar alb si brun. Combina-le si amesteca-le apoi cu cateva picaturi de apa. Aplica pe fata si freaca usor pentru un minut sau doua si clateste-te apoi cu apa calduta. Poti inlocui apa cu miere de albine pentru mai multe eficacitate.

Cum poti sa ai o piele perfecta
- O dieta sanatoasa este foarte importanta. Mananca o multime de fructe si legume in fiecare zi. Nu uita sa bei 8-10 pahare de apa zilnic.
- O piele bine odihnita este cu adevarat frumoasa. Deci dormi 7-8 ore si evita bauturile cofeinizate, mai ales noaptea tarziu.
- Scoate-ti intotdeauna machiajul inainte de a merge la culcare. Substantele chimice din produsele de machiaj se infiltreaza in piele, infunda porii, deteriorareeaza pielea. Investeste intr-un demachiant bun si elimina machiajul complet in fiecare seara. Odata ce te-ai demachiat, curata-ti fata cu lapte demachiant, aplica toner si hidrateaza-ti pielea. Aceasta rutina te asigura ca pielea ta nu sufera nici un fel de daune.
- Ori de cate ori iesi afara, nu uita sa aplici solutii de protectie solara pe fata si pe zonele care sunt expuse la soare. O protectie solara care are un SPF de 15 este ideala. Ar trebui sa aplici creme cu protectie solara chiar si in zilele noroase.
Visul de a avea o piele fara cusur poate fi atins daca iti tratezi bine pielea. Fii atenta la ceea ce mananci si ce pui pe fata ta. Aceste doua lucruri te pot ajuta sa ai o piele stralucitoare si perfecta pentru care multi te vor invidia.

 

Sursa: Cum sa ai o piele perfecta folosind remedii naturale