Sunteti in categorie: Cariera

7 secrete pentru o cariera de succes

7 secrete pentru o cariera de succes
Nu iti place slujba ta, dar ai nevoie de bani? Nu-ti folosesti cu adevarat aptitudinile si ai o munca stresanta? Cariera ta se afla pe un trend descendent? Afla cum sa ai o cariera de succes, in 7 pasi simpli. Cand iti petreci peste 50% din timp facand o activitate care nu iti face placere si nu iti aduce nicio satisfactie, atunci este momentul pentru o schimbare radicala. Cariera mult visata este mai aproape cu 7 pasi.

7 secrete pentru o cariera de succes
1. Inainte de toate, concentreaza-te asupra ta: daca simti ca te indepartezi de la idealul tau in cariera si te invarti intr-un cerc vicios, in care o slujba nepotrivita atrage dupa sine o serie de compromisuri in speranta unei promovari, este timpul sa cauti sursa nemultumirii. Gandeste-te bine la ce iti doresti de la o cariera profesionala.

2. Descopera-ti adevaratele pasiuni: poate nu ai facut o facultate pe gustul tau, doar dde dragul parintilor. Dar acum ca esti pe propriile picioare ar fi bine sa ai clar in minte care este, de fapt, adevarata ta pasiune. Odata ce vei face aceasta descoperir, iti va fi mai usor sa te decizi asupra viitorului tau profesional. Urmeaza-ti pasiunile si inlatura starile conflictuale legate de aceasta problema din sufletul tau. Te vei simti energizata si mai creativa.

3. Stabileste-ti prioritatile: nu te baza pe destin, ca sa-ti gasesti calea in viata. Drumul trebuie sa-l stabilesti chiar tu, pentru a evita frustrarile care apar datorita disonantei dintre ceea ce iti doresti sa faci si ceea ce faci in realitate. Poti gasi echilibrul perfect intre familie si cariera, dar doar daca iti cunosti adevaratele prioritati. Vei putea sa-ti organizezi mai bine programul si planurile de viitor.

4. Nu-ti incalca principiile: ai un sistem de valori in care crezi si pe care, daca il incalci, iti declanseaza remuscari si pareri de rau. Asigura-te ca postul pentru care te prezinti la interviu este in concordanta cu acest sistem si ca vei simti niciodata ca l-ai incalcat doar pentru banii pe care ii primesti in fiecare luna.

5. Promoveaza-ti atuurile:
esti inzestrata cu calitati care iti pot face munca mai placuta si mai usoara. Poti deveni mai productiva si poti avea mai multe rezultate pozitive dacaiti utilizezi talentele cu care te-ai nascut sau pe care ti le-ai dezvoltat singura.

6. Accepta ajutorul din partea persoanelor care vor sa te ajute cu un sfat: cartile si seminariile referitoare la dezvoltare personala pot fi mai utile si mai motivante decat te astepti. Poate nu iti poti descoperi singura calitatile si talentele, dar o persoana mai experimentata iti va putea oferi o imagine obiectiva a acestora.

7. Obtine slujba visurilor tale: cu entuziasm, incredere, talent, capacitate de munca vei atrage atentia oricarui angajator. Dar daca te simti depasita de sarcinile acestei slujbe, este mai bine sa recunosti acest lucru de la inceput, pentru a nu ajunge sa transformi un vis intr-un cosmar. Accepta-ti limitele, dar lupta sa le depasesti!

 

Sursa: 7 secrete pentru o cariera de succes