Sunteti in categorie: Editorial

Nu mai vreau nimic "SENZATIONAL", "UIMITOR" SI "NEMAIVAZUT"!

nu_mai_vreau_nimic_senzational_uimitor_si_nemaivazut_400
Am obosit. Nu ma mai pot uita la tv, nu mai pot deschide radioul, nu mai pot deschide nici un site (nici pe-al meu!), nu mai pot sa deschid facebook-ul. Mi s-a acrit. Peste tot e cel putin un titlu cu ceva "SENZATIONAL" care te invita stresant sa vezi, auzi, citesti ce tampenie a mai facut sau scris unul sau altul.

Nu mai vreau nimic „uimitor”. Nu mai vreau sa vad ce „personalitate” a spus o tampenie, ce politician a mai intrat la puscarie, ce animale au violat copii, ce curva si-a tras iubit insurat, ce mos bogat are iubita pubera, ce manelist isi taie venele ca a venit fiscul peste el, cati catei de usturoi trebuie sa inghiti pe zi ca sa tii bolile departe, ce tratament „nemaivazut”, pe baza de picioare de viezure murat in aripi de coropisnita iti sterge 2.000.000 de ani de pe fata, nu vreau sa stiu ce vor plantele, nu mai vreau sa stiu ce a facut Bulica sub pod si ce pseudo-vedeta a sunat la ziarele de scandal sa ii faca poze cand e constipata si sta pe buda, nu mai vreau sa aud de „nemaipomenita descoperire” ca daca iti vaccinezi copilul o sa iasa retardat (e de-ajuns sa aiba genele cretinoide de la parinti, oricum). Nu mai veau semidocti care se dau specialisti si semianalfabeti care iau diplome de excelenta pentru "promovarea limbii romane".  M-am saturat de toate. Nu mai pot. Nu mai vreau. Tabloidizarea vietii m-a terminat psihic.

Nu vreau sa mai vad citate pe cartoane, nu vreau sa mai citesc poezelele de scoala primara ale lui Poptamas ("Iti doresc o saptamana, / Cat mai faina, cat mai buna, / Sa-ti continui drumul tau/ Si sa te feresti de rau!").

Nu mai vreau sa vad titluri si mistere dezlegate si teorii ale conspiratiilor expuse de niste oameni care nu au, nu au avut si nici nu vor avea acces vreodata la informatii care sa le permita sa se avante asa temeinic cu oistea in gard.

Vreau sa vad stiri plictisitoare ca, uite, toti copiii au manuale scolare. Ca s-a inaugurat o biblioteca noua. Ca oamenii dintr-o comunitate au pus umarul si-au iesit intr-o sambata si-au curatat un parc de mizerie. Ca nu mai gasesti un chistoc, prezervativ, seringa sau tampon aruncate pe strazi si ca toti proprietarii de caini aduna ce lasa patrupezii in urma lor (pentru aia care vor sari de fund in sus: am caini si adun dupa ei!). Ca oamenii pun gunoiul in pubela, ca nu dau muzica la maxim la miezul noptii, ca nu alearga cu toporul unul dupa altul.

Nu mai vreau legi idioate promulgate la kil, nu mai vreau sa vad „senzationala” lipsa de umanitate si „uimitoarea” stupizenie omeneasca. Nu mai vreau sa vad emisuni proaste, cu prosti si pentru prosti. Nu mai vreau sa vad circ, injuraturi, mizerii, balacareala. Nu mai pot si nu mai vreau.

Nu mai vreau nimic SENZATIONAL! Vreau sa fie totul normal! Vreau sa fiu plictisita de cotidian, nu terifiata de gandul ca ne-am tampit cu totii!

 

Sursa: Nu mai vreau nimic "SENZATIONAL", "UIMITOR" SI "NEMAIVAZUT"!