Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Pregatirea casei pentru Craciun

Pregatirea casei pentru Craciun
Masa de Craciun este un eveniment deosebit de special pentru aceasta perioada, fie ca ea are loc intr-un climat intim pentru doua persoane, sau pentru intreaga familie. Ai investit intreaga ta energie in cumparaturi, pregatiri si detalii care au ca singur scop o dupa-amiaza si o seara perfecta, alaturi de cei dragi.

Pentru a desavarsi cu adevarat imaginea mesei de Craciun, iDieta iti propune sa folosesti ideile practice sugerate de vechea arta Feng Shui

- O masa rotunda este ideala pentru un grup de persoane. Forma acesteia sugereaza faptul ca toate persoanele participante sunt egale si nici una nu va avea titlul de persoana dominatoare. Persoanele au nevoie de libertate de miscare pentru a purta conversatii cat mai lejer si pentru a nu se simti ingraditi.

- Nu aseza niciodata doi soti la capete diferite de masa (daca preferi masa dreptunghiulara), deoarece aceasta este o pozitie de conflict si poate duce la tensiuni.

- Este de preferat sa folosesti o fata de masa din material moale, care sa dea (indirect) senzatia de caldura si confort. Nu folosi o fata de masa cu model incarcat – culorile cele mai potrivite sunt: rosul si rozul. De evitat sunt culorile si modelele tipatoare, desenele abstracte.

- Este foarte important sa alegi scaunele potrivite si comfortabile. Scaunele de fier forjat (sau alte materiale dure) pot arata foarte bine insa sunt incomode si necesita perne sau alte materiale care sa le diminueze duritatea. Daca la masa se vor aseza persoane de varste diferite, trebuie sa te asiguri ca cei mai invarsta primesc cele mai confortabile scaune iar tinerii pe cele mai putin confrotabile.

- Foloseste lumina difuza a lumanarilor! Ele actioneaza ca un focalizator si ii va apropia pe toti. Pentru a nu ii departa pe invitati unul de celalalt foloseste lumanari mici. Masa trebuie sa fie cea mai luminata zona a camerei pentru a deveni centru de atentie si de intalnire a invitatilor.

- Foloseste decoratiuni florale deoarece florile simbolizeaza sinceritatea si deschiderea sufleteasca. Culorile cele mai potrivite sunt roz (culoarea dragostei) si galbenul (culoarea unei conversatii active). Albul este deasemenea o culoare foarte frumoasa (pe care ai fi tentata sa o folosesti) insa ea poate fi asociata, la nivelul inconstientului, cu divinitatea si astfel conversatia ar putea fi cenzurata si ar stagna.

- Nu folosi vesela ciobita sau alterata! Ea aduce ghinion! Se spune ca cine isi serveste invitatii in vesela sparta le doreste si lor aceeasi soarta…

- Foloseste muzica! Muzica poate fi in acelasi timp un atuu sau un inamic! Deci… pune muzica vesela, de Sarbatori, la un volum mic, pentru a lasa loc discutiei!

Unul dintre cele mai frumoase simboluri ale Craciunului este decorarea si in mod special bradul. Urmeaza urmatoarele sfaturi pentru a te ghida si pentru a transforma bradul de Craciun intr-o adevarata opera de arta!

- Foloseste mult verde! Craciunul poate deveni stresant in conditiile in care culoarea rosu este folosita din plin (rosul – energia focului). Verde bradului si al plantelor de Craciun (vasc, craciunita, etc.) este o culoare relaxanta ce va linisti atmosfera si iti va insufla o stare de pace interioara, de sarbatoare. Aceasta culoare va absorbi energia emanata de beculete din brad si de caldura camerei data de prezenta multor persoane in camera. Ea va actiona ca o balanta ce va echilibra starea energetica din camera in care este folosita cu precadere.

- Obiectele de decor in forma de ingerasi sunt de bun augur! Ei umplu camera de atmosfera de poveste si insufla sentimente de bine!

- Asigura-te ca fiecare membru al familiei adauga cate un ornament in brad. Astfel bradul va fi incarcat de sentimentele tuturor membrilor familiei, iar Sarbatoarea va deveni mai speciala.

- Potrivit convingerilor chinezesti, prea multe culori, sunete si activitati pot duce la o stare de neliniste, stresanta. Deci, nu incarca camera si bradul cu prea multe decoratii, mancare deoarece invitatii vor obosi.

 

Sursa: Pregatirea casei pentru Craciun