Sunteti in categorie: Fitness

Sportul arde calorii si iti imbunatateste sanatatea

Sportul arde calorii si iti imbunatateste sanatatea
Slabitul este o chestiune serioasa, dar nu este cazul sa exagerezi! Daca te concentrezi prea mult asupra slabitului poti ajunge in situatia in care vei pierde contactul cu propriul corp, singurul care te poate ajuta sa intelegi de ce ai nevoie. Cel mai bun mod de a pune in miscare acul cantarului este sportul. Exercitiile sporesc consumul caloric si ajuta la formarea masei musculare care va inlocui grasimea si va evita viitoarele depozite. Un corp lucrat arata mult mai bine decat unul pur si simplu slab.
Sunt doua tipuri de efort, aerob si anaerob. Aerob inseamna efort continuu fara pauza care arde grasimile in mod eficent. De fapt, toata filosofía slabitului consta in a constentiza ca trebuie sa arzi mai mult decat mananci. Durata minima de miscare care declansaza un proces accelerat de ardere este de 20 – 30 minute.

Cand se face sport este foarte importanta respiratia. Aportul de oxigen din organism trebuie sa fie adecvat cu exercitiile pe care le faceti, pentru ca, in acest mod, va creste rezistenta la efortul fizic. Este important sa inspiri pe nas si sa expiri pe gura.

Cateva exemple de sporturi care ard grasimile
Inotul lucraza foarte frumos musculatura deoarece este cel mai complex sport, iti fortifica articulatiile fara a le suprasolicita, stimulează circulaţia sangvina, creste imunitatea (rezistenta organismului la boli), pur si simplu iti topeste celulita. Mai mult, inotul te relaxeaza, alungă anxietatea si depresiile - iti da un tonus excelent si muscular, si psihic! Inotul mai are influente pozitive asupra spatelui.  Intr-o ora de inot arzi peste 900 kcal in functie de greutatea ta, rapiditatea si intensitatea cu care inoti.

- Alergarea: ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii si a plamanilor (iti imbunatateste respiratia) protejează inima, te ajuta sa scazi colesterolul rau, in timp te ajuta si sa iti reglezi tensiunea arteriala si te ajuta sa ai un corp suplu, pentru ca prin alergare arzi grasimile. Intr-o ora de alergare arzi peste 700 kcal!

- Mersul pe role: imbunatateste activitatea cardiaca, lucreaza musculatura, iti mareste rezistenta la efort, iti imbuatatste reflexele si mobilitatea si te relaxeaza. Intr-o ora de mers pe role arzi in jur de 700 de kcal.

- Pilates: exercitiile Pilates sunt extrem de apreciate si practicate de milioane oameni, atata barbati cat si femei deoarece aduc o multime de beneficii. Exercitiile de Pilates imbunatatesc  nu doar tonusul muscular, flexibilitatea corpului, regleaza respiratia, imbunatatesc coordonarea miscarilor si echilibrul. Exercitiile de Pilates  lucreaza muschii abdominali, muschii picioarelor, muschii bratelor, muschii soldurilor si ai spatelui. Doar 2 luni de practica regulata a exercitiilor Pilates duc la arderea grasimilor si imbunatatesc semnificativ masa musculara si la resculptarea corpului tau. O ora de exercitii Pilates intense duce la arderea a peste 500 kcal.

- Mersul pe bicicleta iti lucreaza muschii şi articulatiile si reduce semnificativ riscul de a face cancer de colon. Mai mult, ciclismul scade nivelul colesterolului rau, dar si imbunatateste tensiunea arteriala. Cand mergi pe bicicleta arzi 400 -700 de kcal pe ora, in functie de ritmul cu care pedalezi.

 

Sursa: Sportul arde calorii si iti imbunatateste sanatatea