Sunteti in categorie: Sarcina

Cum ii spun ca sunt insarcinata?

Cum ii spun ca sunt insarcinata
Evenimentul in sine aduce bucurie (daca nu extaz) unui cuplu, mai ales atunci cand amandoi doriti un copil. Dar ce te faci cand venirea pe lume a micutului nu era planificata si vrei sa-i dai vestea buna taticului? Sau cand vrei sa gasesti o metoda originala de a anunta ca familia voastra se va mari?

Cea mai simpla cale de a-i spune unui barbat ca esti insarcinata este sa-i spui "Sunt insarcinata". Asta pentru ca uneori subtilitatile de limbaj pot sa-i scape. Daca afla, de exemplu, ca "veti fi mai multi in casa", se poate gandi ca vine mama ta in vizita. Dar alege varianta cea mai potrivita de a-i spune ca astepti un copil, recurgand la umor, metode clasice sau cai ocolite. In fond, tu stii cel mai bine cat de mult isi doreste un copil si cum va reactiona la aflarea vestii.
Nota - Nu ne asumam responsabilitatea pentru ce va urma.

Idei: Cum sa ii spui ca esti insarcinata
Ia taurul de coarne. Spune-i simplu si in fata: "Sunt insarcinata" sau "Astept un copil". In cele cateva clipe cat va ramane blocat, repliaza-te si ramai pe pozitie. In functie de partenerul tau, poti pune in practica aceasta metoda, fie acasa, intre patru ochi, fie la o plimbare in parc sau cand luati masa la restaurant.

Cum ii spun ca sunt insarcinata: "Verba volant, scripta manent"
Citandu-i pe latini, daca iti e teama de momentul adevarului, scrie-i un biletel. Lasa biletul undeva la vedere, langa telefon sau pe perna si da-i timp sa se obisnuiasca cu ideea. Daca nu este de acord cu un copil, oricum veti avea discutii, dar macar treci de perioada de soc.

Cum ii spun ca sunt insarcinata? Felicita-l

Cauta o felicitare cu un bebelus, de genul celor care se trimit cand anunti nasterea unui copil. Poti sa i-o inmanezi personal, zambitoare, sau sa-l lasi sa o descopere singur, (dar in nici un caz n-o expedia pe adresa de la serviciu). Alege acest gen de anunt in cazul unui tip sensibil si cu simtul umorului.

Cum ii spun ca sunt insarcinata? Gaseste formule salvatoare
In loc de clasicele "am ramas insarcinata", "sunt gravida", "astept un copil", foloseste-ti imaginatia pentru aluzii mai mult sau mai putin subtile. De exemplu, "Trebuie sa strangem bani pentru botez...", "Peste noua luni vom fi trei la intretinere", "Poti sa-mi spui <<mamico>>" etc.

Cum ii spun ca sunt insarcinata? Lasa ambianta sa vorbeasca pentru tine
Cand va plimbati in oras, intrati (ca de curiozitate...) intr-un magazin pentru copii. Cerceteaza cu atentie lucrusoarele pentru bebelusi si spune-i ca ai inceput sa prospectezi piata. Daca te intreaba linistit pentru ce prietena vrei sa le cumperi, raspunde-i, la fel de linistit, ca veti avea nevoie de ele in cateva luni.

Cum ii spun ca sunt insarcinata? Confera vestii o aura mondena
Invita-l la restaurant, comanda un meniu deosebit (o sa inceapa sa se intrebe despre ce e vorba). Dar refuza gratios bauturile alcoolice (se va mira si mai tare) si, inainte de desert, anunta-l ca va fi tatic.

Cum ii spun ca sunt insarcinata? Apeleaza la romantism
Aranjeaza sa plecati in week-end la munte, dar nu-i da prea multe explicatii, doar ca esti cam obosita si vrei sa te relaxezi. Dupa ce faceti dragoste cu pasiune, spune-i cu dragalasenie ca de-acum incolo viata voastra intima se va schimba putin pentru ca veti avea un copil.

Cum ii spun ca sunt insarcinata? Valabil pentru fumatoare

Pentru ca ai ramas insarcinata, trebuie obligatoriu sa te lasi de fumat. Daca dintr-o data renunti sa-ti mai aprinzi o tigara, te va intreba cum de ai luat aceasta hotarare. Iar tu ii poti raspunde ca cel putin 9 luni de-acum inainte vei adopta un stil de viata mult mai sanatos.

 

Sursa: Cum ii spun ca sunt insarcinata?