Sunteti in categorie: Regim si Diete

Fara scuze la dieta!

Fara scuze la dieta
eLady.ro iti listeaza cele mai frecvente scuze in spatele carora te ascunzi cand incepi sa urmezi o dieta...

"Saraca de mine. Nu pot!"
De ce sa te plangi lumii intregi cand pur si simplu poti lua masuri? Neincrederea in fortele proprii nu vor determina pe nimeni sa-ti puna pe tava solutia salvatoare. Nu te scuza si nu te justifica in felul acesta pentru ca vei ramane cu ochii in soare.

"Nu am timp pentru sport"
Nimeni nu are suficient timp sa mai faca si sport dar, dupa cum bine stii, iti poti face timp pentru orice daca esti motivata. Si pentru altii este la fel de greu ca si pentru tine sa respecte un program strict, dar trezeste-te cu cateva minute mai devreme dimineata si fa miscare. Poti incepe sa mergi doua zile pe saptamana pe jos la serviciu, in vizita la ai tai sau seara cand iesi la film.

"Nu mai am vlaga"
Crezi ca esti singura care are serviciu? Planifica-ti inteligent activitatile si vei da randament maxim. In plus, o buna organizare iti va permite sa-ti imparti treburile in functie de prioritati.

"Nimeni nu ma intelege"
Daca nici o prietena nu-si explica de ce vrei sa tii o dieta si nu pare sa fie sprijinul de care ai nevoie, exista atatea solutii… Una dintre ele ar fi o comunitate fidela care sa impartaseasca aceleasi idealuri. Deschide-ti sufletul!

"Nu pot rezista tentatiei”
Oriunde si oricand vei fi tenatata de cele mai “capricioase” deserturi… Dar daca tintesti spre un stil sanatos de viata asta nu inseamna ca toti cei din jurul tau se vor schimba radical. Trebuie sa iti pui rabdarea si pofta la incercare si sa inveti sa spui: “Nu, multumesc!”

"Sotul si copiii prefera sosurile…"
… si nici nu-i poti obliga sa renunte la ele! Pregateste mancarea separat, daca este nevoie. Treptat, incearca sa mai furisezi cate un ardei gras sau o portocala intre mese si fa-le supe si salate.

"Sunt stresata!"
Si asta inseamna ca te poti ascunde pe dupa pungile cu snacksuri? Mai bine mergi la masaj, ia-ti concediu sau fugi pur si simplu intr-un loc exotic, citeste, fa o plimbare! Sportul te ajuta sa screti endorfine si sa lupti si cu stresul in mod eficient!

"Nu ma simt motivata"
Daca-ti faci un program bine stabilit si daca te rasplatesti o data pe saptamana cu cate un fursec, este imposibil sa nu reusesti. In loc sa spui “Nu pot face!”, mai bine spune-ti “Astazi am reusit!”.

 

Sursa: Fara scuze la dieta!