Sunteti in categorie: Regim si Diete

Cum sa nu iti strici dieta cand mergi la petreceri

Cum sa nu iti strici dieta cand mergi la petreceri
Precerile sunt sarbatori notorii distrugatori ai dietelor – asa se explica cele 5-6 kilograme pe care le "castigam" de sarbatori… Dar, indiferent daca poti sa crezi sau nu, este posibil sa petreci ca o nebuna, fara sa te ingrasi cu un kilogram! Urmeaza urmatoarele sfaturi:

Cum sa nu iti strici dieta cand mergi la petreceri
1. Evita sa te duci la o petrecere cu stomacul gol! Daca o faci, rezistenta ta la tentatii va fi multi diminuata. Mananca o mana de nuci sau o gustare proteica, chiar inainte de petrecre, pentru a-ti reduce considerabil apetitul.

2. Prefera gustarile proteice, in locul celor bogate in zaharuri! Acestea satisfac foamea mai mult decat carbohidratii rafinati si te fac sa te simti mai plina.

3. Consuma cat mai multe alimente bogate in fibre posibil, inainte de a ataca dulciurile! Vegetalele crude contin suficiente fibre cat sa iti confere senzatia de satietate, inainte de a te indrepta catre mancarea fara fibre, bogata in zaharuri, care se converteste imediat in grasime.

4. Mananca incet si mesteca mult si bine! Vei fi uimita cata vointa capeti, daca iti oferi timpul necesar, pentru a inregistra si transmite creierului senzatia de satietate.

5. Controlul portiilor reprezinta un mare atu! Multe persoane slabesc cu aceasta strategie simpla, de control al portiilor. Eliminarea unor alimente poate sa para brutala, pe perioada sarbatorilor. De aceea, incearca sa faci urmatorul lucru rezonabil: mananca portii mici, mai ales la alimentele pe care stii ca trebuie sa le eviti!

6. Nu te aseza in apropierea mancarii! Distanta dintre tine si bufet va reprezenta un obstacol considerabil intre tine si… calorii!

7. Umple stomacul cu lichide! Apa, limonada, chiar si bauturile racoritoare fara zahar (care nu sunt recomandabile, de obicei) iti vor umple stomacelul inainte si in timpul ospatului, scazand considerabil dorinta de a manca.

8. Incearca sa eviti sa mananci numai pentru ca cei din jurul tau o fac! Daca nu iti este foame cu adevarat, mesteca niste bastonase de telina sau morcov, sau bea ceva sarac in calorii.

9. Ai grija la biscuiti! Desi majoritatea nu sunt dulci, sunt bogati in carbohidrati rafinati si nu au fibre, convertindu-se imediat in grasime pe coapse si mai stii tu unde…

10. Pastreaza dulciurile pentru la urma! In acest fel, te poti satura din alimente care ingrasa mai putin…

 

Sursa: Cum sa nu iti strici dieta cand mergi la petreceri