Sunteti in categorie: Societate

Cele mai socante si impresionante fotografii din toate timpurile

1_uganda_400.
1. Fotografie facuta de Mike Well: Imainea ne arata manuta unui baietel din Uganda tinuta de mana unui misionar. Imaginea ne arata cat de nedreapta si inegala este lumea in care traim.

2vietnam_400.
2. Acesta fotografie infatiseaza o fetita de 9 ani care fuge dintr-un sat din Vietnam, dupa ce o bomba cu napalm a fost scapata accidental dintr-un avion al forțelor aeriene vietnameze. Fetita a supraviețuit pentru ca si-a rupt de pe ea hainutele in flacari.

3auschwitz_400.
3. Interiorul unei camere de gazare de la Auschwitz care a fost folosita in timpul lui Hitler pentru a ucide evrei, majoritatea femei si copii nevinovați. Aceasta imagine arata zgarieturile delasate de unghii victimelor, care au murit prin sufocare lenta cu gazul otravitor.

4brazilia_400.
4. Un baietel brazilian de 12 ani care canta la vioara la inmormantarea profesorului său. Profesorul l-a ajutat sa scape de saracie si violenta prin muzica.

5austria_400.
5. Un baietel de 6 ani, orfan de razboi, care traia intr-un orfelinat din Austria, se bucura si imbratiseaza o pereche de pantofi noi pe care i-a primit de la Crucea Rosie Americana. (1946)

6tati_400.
6. "Asteapta-ma, tati!" fotografie de Claude P. Dettloff, facuta pe 1 octombrie, 1940 Soldati aflati mars catre un un tren care ii astepta. Baietelul de 5 ani, Whitey Bernard, lasa mana mamei sale pentru a ajunge la tatal sau.

7irak_400.
7. Terri Gurrola reintalnindu-si fiica, dupa 7 luni pentrecute in razboiul din Irak.

cairo_400.
8. Crestinii protejandu-i pe musulmani in timpul rugaciunii, in mijlocul revoltelor din Cairo, Egipt, 2011.

leao
9. Catelusa numita Leao sta pentru a doua zi consecutiv la mormantul stapanului ei, care a murit in timpul alunecarilor de teren dezastruoase de langa Rio de Janeiro, in 2011.

10chirurg_400.
10. Chirurg cardiac dupa o operatie reusita de transplant de inima care a durat 23 de ore. Asistenta sa doarme in colt, pe jos.

11auz_400.
11. Harold Whittles aude pentru prima data dupa ce un medic plaseaza un aparat auditiv in urechiusa lui stanga. Aceasta fotografie a fost facuta de catre fotograful Jack Bradley si a surprins momentul exact cand acest baietel a auzit lumea din jurul lui pentru prima data.

12speranta_400.
12: Mana Sperantei: Un bebelus nenascut isi scoate manuta prin incizia facuta in uterul mamei lui in timpul unei operatii si brusc il apuca de un deget pe chirurg. Acest lucru l-a facut pe chirurg sa planga si doctorul nu a mai fost capabil sa faca sau sa spuna absolut nimic pentru cateva minute.

pisici_400.
13. In timpul inundatilor masive din Cuttack City, India, in 2011, un satean a salvat eroic numeroase pisicute purtandu-le intr-un cos tinut pe cap in echilibristica,  in drumul spre un loc sigur.

vinitsa_400.
14. Barbat evreu ingenuncheat in fata unei gropi comune, pline de cadavre, chiar inainte sa fie impuscat de catre un soldat german. Aceasta fotografie a fost gasita in albumul foto al unui soldat german, iar pe spate scrie "ultimul evreu din Vinnița".

rusia_400.
15. Un batran tanchist rus, veteran al celui de-Al Doilea Razboi Mondial, care sta ingenunchiat si plange langa tancul in care a luptat pe parcursul intreglui razboi. Tancul este acum monument intr-un mic orasel din Rusia.

16pele_400.
16. Pele si capitanul englez Bobby Moore facand schimb de tricouri in 1970 ca un semn de respect reciproc, dupa meciul de pentru Cupa Mondiala, meci care au fost marcat de rasism.

florea_400.
17. "Fata cu floarea", o fotografie a lui Marc Riboud, o arata pe tanara pacifista Jane Rose Kasmir punand o floare pe baionetele politistilor de la Pentagon in timpul unui protest impotriva razboiului din Vietnam pe 21 octombrie 1967. Fotografia a devenit in cele din urmă un simbol al miscarii flower power.

18bhopal_400.
18. Corpul unui copil care a murit in timpul tragediei provocate de gaze de catre Union Carbide, in Bhopal, India. Catastrofa de la Bhopal este numele sub care este cunoscut unul dintre cele mai grave accidente industriale din lume si care a provocat moartea a peste 15.000 de persoane iar alte peste 500.000 de oameni au fost afectati in mod direct. Tragedia s-a petrecut in noaptea de 2 spre 3 decembrie 1984 in apropierea orasului Bhopal  cand s-au eliberarat in atmosfera mai mult de 45 de tone de derivat gazos de cianura, din incinta uzinei Union Carbide India.

catel_fukushima_400.
19. O tanara fata aflata la izolare pentru screening-ul contra radiatiilor isi priveste printr-un geam catelusul adus de familie pentru ca ceruse sa il vada. Fotografia a fost facuta la Nihonmatsu, Japonia, dupa puternicul cutremur de pamant din 14 martie 2011 si tragedia de la Fukushima.

franta_400.
20. Un civil francez plange cuprins de disperare in momentul in care nazistii ocupa Parisul in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

bebelusa_400.
21. O bebelusa de 4 luni intr-un costumas roz este salvata de catre soldatii japonezi pe 15 martie 2011, dupa ce a fost cautata 4 zile printre daramaturile provocate de tsunami.

corea_400.
22. Un barbat corean face cu mana unei rude care plange, pentru ca pleaca. Fotorafia a fost facuta dupa reuniunea pe care au avut-o in timpul unui acord temporar cand nord-coreenilor si sud-coreenilor li s-a permis sa se revada pe 31 Octombrie 2010 in statiunea Muntele Kumgang. 436 de sud-coreeni au fost lasati sa-si petreaca trei zile in Coreea de Nord pentru a-si vedea cele 97 de rude nord-coreene, de care ei au fost separati in timpul razboiului din 1950-1953.

elba_400.
23. Prizonieri evrei in momentul eliberarii lor din "trenul mortii" care ii ducea spre un lagar de exterminare, in apropiere de Elba, in aprilie 1945.

24. Un calugar se roaga pentru un barbat in varsta care a murit subit in timp ce se astepta un tren in gara din Shanxi Taiyuan, China.
24. Un calugar se roaga pentru un barbat in varsta care a murit subit in timp ce se astepta un tren in gara din Shanxi Taiyuan, China.

catelul_zanjeer_400.
25. Catelul Zanjeer a salvat mii de vieti in timpul exploziilor in serie declansate de atacurile teroriste care au avut loc in Mumbai in martie 1993, prin detectarea mai mult de 3329 kg de exploziv RDX, 600 detonatoare, 249 grenade de mana si 6406 runde de munitie. Catelul Zanjeer a fost ingropat cu onoruri depline in 2000.

26 Prizonier aliat din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, eliberat de Armata Sovietica, isi reintalneste fiica pe care nu o mai vazuse de cand fetita avea doar un an.
26. Prizonier aliat din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, eliberat de Armata Sovietica, isi reintalneste fiica pe care nu o mai vazuse de cand fetita avea doar un an.

 

Sursa: Cele mai socante si impresionante fotografii din toate timpurile