Sunteti in categorie: Casa si Gradina

Ingrijirea florilor in vaza

ingrijirea_florilor_in_vaza_400
Cand le cumperi de la florarie, toate florile sunt proaspete si vioaie. Insa cum ajungi cu ele acasa, in doua zile isi pierd prospetimea si, cel mai adesea, nu mai reusesti sa le faci sa isi revina. Acum, eLady.ro te invata cum sa pastrezi florile in vaza proaspete cat mai multe zile.

Cum sa ingrijesti florile din vaza ca sa tina cat mai mult timp
- Grija fata de florile taiate trebuie sa inceapa inca dinainte de a ajunge cu ele la destinatie. Astfel, inainte de a le transporta, stropeste-le cu apa si inveleste-le in folie de plastic sau in hartie umeda.
- De indata ce ajungi cu ele acasa, improspateaza-le taietura sub jet si tine-le scufundate in apa pentru 30-60 minute. Apoi, aranjeaza-le in vaze si tine-le in incaperi aerisite si mai racoroase, pulverizandu-le des cu apa.

Cum improspatezi florile din vaza daca s-au ofilit
Florile tale s-au ofilit deja? Nu dispera! Le poti reimprospata - mai ales pe cele cu tije lemnoase - cufundand baza tijelor in apa fierbinte aproximativ un minut.
Pune florile in vaze, avand grija ca apa sa acopere baza tijelor pe o portiune de 3-10 cm, pentru a reduce putrezirea. La 1-2 zile, taie din tije cate 2-3 cm si improspateaza-le apa, care trebuie sa fie, preferabil, la temperatura camerei.

Solutii conservante, solutii salvatoare care sa iti pastreaza florile din vaza proaspete mai mult timp
Florile tale isi vor mentine calitatea mai mult timp daca le vei pastra in solutii conservante, care sunt, de obicei, specifice pentru o anumita specie de floare.
Totusi, exista si cateva solutii conservante pe care le poti prepara la domiciliu:
- 1 litru de apa, 2 linguri suc de lamaie, o lingura de zahar si o jumatate de lingurita clor pentru rufe sau 1/2 de aspirina.
- 250-500 ml de bautura 7UP, o cantitate egala de apa, 1/2 lingurita decolorant de rufe sau 1/2 de aspirina.
Ai grija sa introduci tijele florilor in solutie pe o portiune de 3-10 cm si nu uita sa schimbi solutiile la 4-5 zile.
Florile nu cer mult: daca le vei acorda putina atentie si cateva minute din timpul tau, te vei bucura de prospetimea si parfumul lor zile de-a randul!
Cum sa ingrijesti florile din vaza ca sa tina cat mai mult timp: Alte trucuri
La florile cu tija lemnoasa se scurteaza cam doi cm, cu o taietura oblica si se mai cresteaza cam tot atat tulpina. Nu trebuie sa stea in prea multa apa (inaltimea maxima a apei in vaza sa fie de 10 cm).
Coditele crizantemelor se oparesc, iar in apa se pune putin zahar.
Pentru a rezista mai mult o floare se pune in vaza o moneda de arama.

Tu cum pastrezi florile proaspete? Impartaseste-ne si noua secretul!

 

Sursa: Ingrijirea florilor in vaza