Sunteti in categorie: Sarcina

Sunt gravida?

cum stiu daca sunt gravida,cum stiu daca sunt gravida, cum stii daca esti gravida, semne gravidie, semne de sarcina, cum afli daca esti gravida, cum stii daca esti insarcinata, semnele sarcinii
Aceasta este o intrebare pe care orice femeie si-o va pune la un moment dat in viata, cel putin o data.
Cea mai potrivita metoda pentru a afla daca esti sau nu gravida este testul de sarcina (teste de sarcina exista in toate farmaciile) si un consult la un medic ginecolog.
Nu iti intreba prietenele si cunostintele daca esti sau nu gravida, pentru ca sarcina nu se cunoaste "dupa ochi"!
Daca incerci sa ramai insarcinata sau daca ai parte de o surpriza (ne) placuta, semnele si simptomele sarcinii sunt aceleasi.
Exista o varietate de astfel de semne ale sarcinii. Elady.ro ti le puncteaza pe cele principale:

Absenta ciclului
Acesta este probabil semnul cel mai evident al unei sarcini. Desi unele femei vor avea o sangerare datorita implantarii in acelasi timp cu menstra normala, aceasta este de obicei mai usoara si/sau mai scurta. Tocmai de aceea esti intrebata de prima zi in care ti-a venit ultimul ciclu. Exista femei care pot avea si ciclu in timpul sarcinii, insa cazurile sunt rare.
Daca ai planuit sa ai un bebe, probabil stii ziua in care ar trebui sa iti vina ciclul. Este ziua cea mare in care poti face un test de sarcina.

Aceste teste masoara nivelele de hCG (hormon secretat in timpul sarcinii) din urina. Cantitatea de urina variaza in functie de test. Cantitatea de hormoni variaza si ea de la femeie la femeie, dar nu in mare masura. Testele cele mai bune vor masura 25-50 mIU de hCG, cantitate gasita de obicei in urina in saptamana a4a sau a5a. Nivelele de hCG din sange si din urina difera.

Prima urina, cea de dimineata, contine cea mai mare concentratie de hCG. In orice caz, multe dintre teste nu cer expres folosirea primei urine. Poti mari sansele de a avea hCG asteptand patru ore dupa ultima urinare. Apoi poti face testul, pentru ca timpul a fost suficient pentru construirea hCG-ului.
Aceste teste dau rareori rezultate eronate. Un raspuns negativ care se dovedeste a fi mai tarziu pozitiv inseamna ca testul a fost facut prea devreme. Un test pozitiv care mai tarziu iese negativ arata o pierdere a sarcinii. Vorbeste cu un specialist despre testele de sarcina si suna producatorul daca ai nelamuriri.
Testele sangelui sunt de o acuratete mai mare si pot fi facute dupa 7-10 zile dupa ovulatie. Ele pot masura cantitati mai mici de hCG chiar inainte de absenta ciclului, desi ar trebui sa te gandesti la ele doar in circumstante extreme.

Starea neobisnuita de dimineata
Aceasta stare de rau afecteaza multe dintre femeile insarcinate, dar nu pe toate. Se estimeaza ca 50% dintre femei vor simti aceasta stare dimineata.
Nu putem denumi starea in nici un fel. De fapt, unele femei se simt rau seara, altele in timpul zilei – fiecare are propriul organism si acesta reactioneaza diferit. Starea de voma este de asemenea de observat.

Simptomele sarcinii
Dureri ale sanilor
Au! Nu atinge! Sensibilitatea sanilor este intalnita la multe femei, atat in cazul unei sarcini cat si inainte de menstruatie. De obicei ea dispare in cel de-al doilea trimestru sau se poate accentua. Acesta poate fi totusi un lucru bun pentru unele femei. Atinge-ti usor sanii – asa vei sti singura daca din cauza atingerilor este intalnita aceast sensibilitate.

Durerile de cap
Sunt mult mai intalnite in timpul sarcinii datorita schimbarilor de hormoni. Acesta poate fi un simptom al sarcinii, dar nu neaparat un semn. Exista multe lucruri care pot cauza o durere de cap – incluzand si stress-ul – deci nu intra in panica!

Balonarea
Multe femei incep sa se baloneze aproape imediat. Din nou, acesta este un simptom al sarcinii si nu un semn. Unele femei se baloneaza inainte de ciclu.

Curatarea vaginului
Curatarea vaginului, fara arsuri si senzatie de scarpinare, poate fi un semn al sarcinii. Cervixul construieste mucoasa care va bloca intrarea sa – astfel se protejeaza copilul de infectii etc. Ai putea observa o modificare a secretiilor vaginale, insa nu trebuie sa simti un miros sau arsuri. Acestea ar putea fi semnele unei infectii care trebuie tratata adecvat.

Toate… la un loc
Dupa cum stim, unele femei ar putea intalni unul dintre simptomele de mai sus, iar altele s-ar putea sa nu fie afectate deloc. Sunt multe lucruri care iti pot diminua durerea. Majoritatea disconforturilor vor disparea din trimestrul al doilea. Singurul moment in care ar trebui sa te ingrijoreze disparitia brusca simptomelor este in saptamana a zecea. Ar putea indica o problema a sarcinii.

Toate femeile care au facut un test si acesta a iesit pozitiv trebuie sa consulte un medic. Exista modalitati multiple de a afla cat mai multe despre sarcina si evolutia ei normala.

 

Sursa: Sunt gravida?